Zo 16 GB modelu je v priebehu polhodiny 128 GB verzia.

Apple si účtuje za iPhony a iPady, ktoré majú väčšie interné úložisko, extra poplatok vo výške 100 alebo 200 EUR. Rozdiel medzi 16 GB a 128 GB modelom je obvykle 200 EUR, stredná veľkosť má kapacitu 64 GB a je o 100 EUR lacnejšia v porovnaní s najväčším modelom, resp. o 100 EUR drahšia oproti základnému modelu.

Číňania však zistili, ako bezpečne vymeniť interné úložisko, získali potrebné súčiastky a teraz túto službu ponúkajú na trhoch. Napríklad v meste Šen-čen. Celý proces výmeny úložiska je v rýchlosti predstavený v priloženom videu a trvá približne polhodinu. Nakoľko dochádza k fyzickej výmene komponentu s úložiskom, telefón alebo tablet musí byť rozobratý. Experti (doplnené: resp. „experti“) následne odstránia pamäť zo základnej dosky zariadenia, prekopírujú dáta na nové, väčšie úložisko a to vložia do telefónu.

Relatívne nízky poplatok za zväčšenie kapacity iOS zariadenia može byť lákadlom, otázne je, či prevádzkovatelia tejto služby poskytujú garanciu a ako riešia prípadné problémy. Každopádne, ak máte o podobnú službu záujem, budete si musieť spraviť výlet do Číny. U nás takýto servis zatiaľ neponúka žiadna firma.

Zdroj: Redmond Pie

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit