Populárna séria pretekov Need for Speed mala rok prestávku. Novinka z dielne štúdia Ghost a s podtitulom Payback sa vracia 10. novembra.

Je to už pár rokov, čo majú sériu Need for Speed pod palcom vývojári legendárneho Burnoutu. Kombinácia zabehnutej značky NFS s prímesou niektorých prvkov z Burnoutu sa však nestretla s absolútnym nadšením na strane fanúšikov a s každým nasledovným dielom bolo cítiť akési tápanie vývojárov. Zatiaľ posledný diel série z roku 2015, považovaný za akýsi reštart, nebol veľmi úspešný. Najčastejšie kritizovaná bola nutnosť byť stále online a nemožnosť hru pozastaviť.

Dúfajme, že po ročnej prestávke sa dočkáme poriadneho pokračovania. Tentokrát bude hra mať aj príbeh, rozprávaný cez tri postavy. Vydavateľstvo EA Games najprv zverejnilo krátku ukážku z hry:

 

V sobotu počas svojej konferencie však mega-vydavateľstvo odhalilo viac. Trojminútový „gameplay“ trailer, na ktorý sme sa tešili. Pravdu povediac, máme z toho trochu zmiešané pocity, ale pozrite sa na to najprv sami:

 

Nemôžme sa ubrániť pocitu, že vývojári sa museli inšpirovať v niektorom z posledných pokračovaní filmov Rýchlo a zbesilo. Zároveň sa obávame, že prílišné zameranie na explózie a deštrukciu, na úkor samotného jazdenia, sa znovu môžu stretnúť s nevôľou zo strany fanúšikov. Veľkým plusom však bude možnosť hrať celú hru offline, v režime single player, a s možnosťou kedykoľvek hru pozastaviť. Ironické, kto by bol povedal, že v roku 2017 bude práve toto vyzdvihovanou súčasťou hry.

Zdroj: Kotaku

Video: Ďalší reštart hernej série. Nielen DOOM, ale aj Need for Speed

Značky: