Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Iba máloktoré zariadenie vzbudilo v uplynulom období toľko pozornosti ako práve Apple Vision Pro.

Hoci ani zďaleka nejde o prvý VR headset na trhu, špekuluje sa, že práve Apple Vision Pro bude znamenať dôležitý prielom podobne ako to bolo pri iPhonoch v segmente inteligentných telefónov. Apple Vison Pro však neslúži iba na zábavu, ale využiť sa dá aj pri výkone rôznych profesií. Čo v tomto smere headset od nahryznutého jablka dokáže?

Ak ste doteraz o Apple Vision Pro nepočuli, tak hneď na úvod pre vás máme krátke zhrnutie. Ide o zariadenie kombinujúce technológie virtuálnej a rozšírenej reality zamerané na poskytovanie interaktívneho zážitku. Jeho srdcom je 8 jadrový čip M2 a ak si Apple Vision Pro nasadíte na hlavu, vaše oči sa ocitnú v tesnej blízkosti dvoch 4K micro-OLED displejov. Aby bol zážitok dokonalý, Vision Pro sú vybavené celou radou senzorov, pričom vo výbave mu nechýba ani Lidar.

Interaktívne prostredie všade, kam sa pozriete

Apple Vision Pro dokáže vytvoriť interaktívne prostredie, takže svoju kanceláriu môžete mať prakticky stále so sebou. Ide tak o vhodné zariadenie aj pre všetkých, ktorí pracujú na diaľku a napríklad nemajú kam umiestniť viacero monitorov. Tento headset samozrejme bravúrne zvláda aj interaktívne prehliadky priestorov, čím sa dá využiť napríklad aj na rýchlejší predaj nehnuteľnosti

Lepšia spolupráca v tímoch

Vision Pro výrazne uľahčí prácu rôznym vývojárskym tímom. Jeho členovia totiž môžu spolupracovať na virtuálnych modeloch z rôznych miest, vykonávať zmeny a vidieť aktualizácie v reálnom čase, čím sa celá spolupráca zrýchli a skôr prinesie želané výsledky. Skrátka rovnako, ako keby boli všetci v jednej miestnosti.

Headset na virtuálnu realituZdroj: elements.envato.com
Headset na virtuálnu realitu

Oddych aj podpora zdravia

Nový headset od Apple umožňuje zobrazovať a manipulovať s digitálnym obsahom v reálnom prostredí, čo ocenia najmä dizajnéri, architekti, ale svoje využitie si nájde aj pri vzdelávaní a poskytovaní PZS. Nemenej zaujímavá je ale aj možnosť urobiť si krátku prestávku spojenú s meditáciu uprostred dažďového pralesa alebo simulácia rôzne štylizovaných upokojujúcich miest.