Legion 2017: Rise of the Bolsheviks je ťahová stratégia z dielne nezávislého štúdia Sornyak Arts.  

Mladý tím v Prahe pracuje na prvej video hre o Boľševickej revolúcii. Vývoj hry bol podnietený stým výročím občianskej vojny, ktorá zmenila svet.

Legion 1917 rozpráva príbeh českých bratov Pavla a Viléma, ktorí unikajú z Ruska zmietaného občianskou vojnou. Cieľom hry je dostať ich oboch v bezpečí z Petrohradu na Ukrajinu, kde sa majú stretnúť s československými vojskami.

 

Hra sa žánrovo radí medzi ťahové stratégie a teda uprednostňuje taktiku pred rýchlou akciou. Vývojári sa usilujú vytvoriť silný príbeh ako vo Valiant Hearts, hrateľnosť a herné mechanizmy podobné ako v Jagged Alliance alebo Xcom, a dôraz na následky rozhodnutí ako v Banner Saga. Samozrejme, plánujú do svojej hry zapracovať aj viacero vlastných, unikátnych prvkov.

Napriek tomu, že hra je vyvíjaná v Unreal Engine, ktorý je známy ako obľúbený nástroj na vývoj vizuálne pôsobivých 3D hier, bude grafický štýl pripomínať skôr klasické československé animované filmy. Grafika a všetky animácie v hre sú ručne kreslené.

Legion 1917: Rise of the Bolsheviks sa uchádza aj o vašu priazeň na Kickstarteri. Hra zatiaľ získala okolo 6 000 EUR, ale vývojári potrebujú aspoň 65 000 EUR pre dosiahnutie svojej vízie. Už skromných 10 EUR podporí česko-slovenskú hernú scénu a zároveň vám zaistí kópiu hry.

Zdroj: Kickstarter

Značky: