S 360° videami sa roztrhne vrece.

Na výstave CES sme videli prvú akčnú kameru od spoločnosti Nikon, ktorá dokáže tvoriť 360° videá. Líder na trhu akčných kamier, GoPro, zatiaľ takéto zariadenie neponúka. Aby sme boli presní – nie vo verzii pre bežného spotrebiteľa. Spoločnosť začala koncom minulého roka predávať kamerový systém Odyssey, ktorý tvorí 16 akčných kamier. Jeho cena je 15 tisíc dolárov.

Zariadenie je určené pre profesionálnych tvorcov filmov a v priloženom videu sa vďaka Odyssey môžete virtuálne presunúť do New Yorku.

GoPro chystá aj cenovo dostupnejšie riešenie. Zariadenie bude odolné, vodotesné a so šiestimi GoPro kamerami. Cena a dostupnosť nie je známa, vzhľadom k počtu kamier sa môže cenovka pohybovať okolo 2000 dolárov. Výrobca aj tento systém prezentoval vo forme ukážkového videa, ktoré zverejnil na Facebooku.

Video si môžete pozrieť na počítači alebo mobilnom zariadení a to aj pomocou okuliarov VR. Vo webovom rozhraní sa rozhliadate pohybom myši, v prípade smartfónu alebo tabletu pohybovaním zariadenia. GoPro bude na Facebooku zverejňovať ďalšie 360° videá. Spoločnosti sa dohodli na vzájomnej spolupráci.

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit