Natočí 360-stupňové video v 4K rozlíšení.

Spoločnosť GoPro nemá veľa konkurencie v segmente akčných kamier. Z veľkých spoločností je to prakticky iba Sony a sem-tam sa na trhu objavia pokusy menších spoločností. Ako napríklad zariadenie 360fly.

Do tohto segmentu najnovšie vstupuje známy výrobca fotoaparátov, Nikon. Ten na CESe predstavil svoj vlajkový DSLR fotoaparát Nikon D5. Okrem toho však oznámil zariadenie s názvom KeyMission 360. Je to prvá akčná kamera od Nikonu a ako bonus dokáže nahrávať 360-stupňové video a to v rozlíšení až 4K. Nikon zariadenie prezentuje ako „začiatok rodiny akčných kamier, ktoré budú pravdepodobne jediné so schopnosťou nahrávania 360-stupňových videí„. Na trhu sú aj iné 360-stupňové kamery, zatiaľ však ide o jednotlivé pokusy a nie celé produktové rady. GoPro túto funkciu aktuálne neponúka.

KeyMission 360 je malá škatuľka, ktorá je iba o čosi väčšia od GoPro Hero4 Session. Šošovky má na prednej a zadnej strane, prežije pád z výšky až 2 metre a je vodotesná do 30 metrov. Nikon zatiaľ nedefinoval výdrž batérie, cenu ani dostupnosť.

Pozrite si, aké videá dokáže kamera vytvoriť. Ak sledujete na počítači, rozhliadať sa môžete pohybom myši. V prípade mobilného zariadenia s ním pohybujte.

Predstavenie kamery portálom The Verge

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit