Internetový gigant spustil nový kanál s názvom Spotlight Stories.

Google pokračuje v podporovaní virtuálnej reality a 360-stupňových videí. Pre tento účel vytvoril kanál Spotlight Stories, pomocou ktorého bude distribuovať krátke videá z vlastnej produkcie. Prvotinou je rozprávka Special Delivery.

Video si môžete pozrieť na počítači (podporované prehliadače sú Chrome a Firefox), avšak optimálny používateľský zážitok získate pomocou smartfónu alebo tabletu s aplikáciou YouTube. Ideálne aj v kombinácii s okuliarmi virtuálnej reality, napr. Google Cardboard. Vo webovom rozhraní sa budete vo virtuálnom prostredí rozhliadať pohybom myši, v prípade tabletu alebo smartfónu pohybovaním zariadenia.

Čaro videa Special Delivery spočíva v tom, že sa môžete voľne otáčať a skúmať svoje okolie. Rozprávka je plná mnohých „easter eggov„, teda skrytých bonusov, ktoré môžete nájsť, keď sa budete v správnom čase dívať na správnu scénu v rámci videa. To je dôvod, prečo sa video oplatí pozrieť viackrát. Na tomto koncepte sú mimochodom postavené tzv. „VR experiences„, teda zážitkové klipy pre virtuálnu realitu.

Special Delivery vytvoril Aardman Animations. Video je inšpirované Ružovým Panterom a má vianočnú tematiku. Okrem hlavnej príbehovej línie obsahuje viacero skrytého obsahu.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit