Spoločnosť Intel a šesťnásobná držiteľka ocenenia Grammy, Lady Gaga, sa na 58. ročníku udeľovaní cien Grammy postarali o nebývalé hudobné predstavenie.

Celú šou odvysielala televízna stanica CBS. Spojením majstrovstva speváčky Lady Gaga a technológií z dielne Intel mohol svet uvidieť rozmanitú a rôznorodú podobu vzdania pocty hudobnej legende Davida Bowieho. Podľa Intelu, „toto prelomové predstavenie poukázalo na moc technológií pozdvihnúť umelcové schopnosti a priniesť jedinečný zážitok z vystúpenia na pódiu spôsobom, aký tu ešte nebol„.

Diváci a fanúšikovia po celom svete mali možnosť uvidieť, ako technológie Intelu počas udeľovania cien Grammy oživili vzhľad Lady Gaga, ktorá sa premenila na Davida Bowieho. Predstavenie obsahovalo viacero vizuálnych efektov a interaktívny obsah, ktorý v reálnom čase reagoval na každý pohyb a povel Lady Gaga. Tá mala pri realizácii k dispozícii špecializovaný hardvér postavený na procesoroch Intel Xeon, Intel Core a Pentium.

https://www.youtube.com/watch?v=3fGBZhsa4VU

Nasledujúce technológie boli použité počas vystúpenia:

Digital Skin (Digitálna koža) – Technológia digitálna koža alebo tvár zvieraťa bola vyvinutá pre Lady Gaga  na to, aby mohla počas jedného vystúpenia, v reálnom čase využiť väčší počet ikonických vzhľadov so strhujúcim efektom.  Pri vývoji tejto časti predstavenia sa použili najvýkonnejšie procesory Intel, ktoré zabezpečili presné stopovanie pohybov speváčkinej tváre a okamžité aplikovanie digitálneho mejkapu pomocou projektora , za ktorým bol desktopový počítač vybavený 6. generáciou procesora Intel Core.

Interactive Video (Interaktívne video) – Lady Gaga mala možnosť ovládať, ako bude vyzerať na nádhernej veľkej LED stene. Prsteňom s integrovaným modulom Intel Curie vytvárala efekty v reálnom čase pri každom pohybe a otočení zápästia a rúk, pričom mediálne servery postavené na procesore Intel Xeon generovali živý obsah.

Robotics (Robotika) – Nádherný ružovo-zlatý klavír Lady Gaga ožil vlastným životom, keď robotické ramená poháňané procesormi Intel Atom synchronizovane tancovali, čo dodalo pohybové efekty inak tradične statickému a nepohyblivému nástroju.

Interactive Holograms (Interaktívne hologramy) – Použitím kombinácie prsteňa s technológiou Intel Curie a materiálov pre holografické displeje mohla Lady Gaga vytvárať svoje vlastné trojrozmerné hologramy.

https://www.youtube.com/watch?v=RaXFi876O6k

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem smart hodinky, Apple zariadenia a herné notebooky. Nájdete ma na sociálnych sieťach @roman_fitit