Na pracovných raňajkách spoločnosti NESS Slovensko sa hovorilo o projekte eHealth – teda systému elektronického zdravotníctva. Spoločnosť NESS Slovensko má nového generálneho riaditeľa a je ním Ľubomír Hraško. Ten predtým pracoval v Tatra banke a tiež v Düsseldorfe vo firme Amdox. 

Pod jeho vedením je NESS Slovensko iná firma ako predtým. Ako povedal na stretnutí – NESS nie je a nechce byť len IT firma. Hlavným cieľom pod novým vedením je spájať existujúce riešenia a vyvárať novú pridanú hodnotu na výstupe.

generálny riaditeľ NESS Slovensko, Ľubomír Hraško

Projekt eHealth je podľa neho plne funkčný a je odovzdaný štátu, ktorá podľa jeho slov celkom dobre pracuje. Po technologickej stránke nám toto riešenia celkom závidia Dáni, ktorí začali s týmto systémom skôr a nimi použité technológie sú jednoducho staršie. Z hľadiska bezpečnosti je napr. eHealth riešený tak, že informácie z neho nikdy nie sú na jednom mieste. Spoja sa až vtedy, keď prídete k lekárovi a ten si pozrie vašu elektronickú kartu. Riešenie bezpečnosti systému eHealth je tak podľa generálneho riaditeľa NESS Slovensko nadštandardné.

NESS Slovensko sa bude pod jeho vedením ďalej orientovať aj na bankový sektor a tiež inteligentné mestá a jeho riešenia nebudú obmedzené len na Slovensko.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.