Keď selfie je svojka, welfie je grupka.

ZenFone 4 Selfie Pro je pravdepodobne prvý smartfón, ktorý umožňuje natáčať pomocou prednej kamery 4K UHD video. Základom duálneho selfie fotoaparátu je 12 Mpx senzor Sony IMX362, ktorý nájdete v hlavnom fotoaparáte v prípade modelov ZenFone 4 a ZenFone 4 Pro. Dopĺňa ho 8 Mpx 120° fotoaparát. Vďaka nemu si vytvoríte selfie fotky a 120° širokouhlé „welfie“ fotografie – po slovensky grupky. Selfie Pro zachytí podľa ASUSu dvojnásobne viac svetla ako konkurenčné selfie fotoaparáty a jeho zadný fotoaparát má rozlíšenie 16 Mpx. Telefón poháňa procesor Snapdragon 625 a 4 GB RAM a má 5,5-palcový AMOLED displej s Full HD rozlíšením.

Kompletné technické špecifikácie. Telefón je v predaji za 419 eur.

ZenFone 4 Selfie tiež ponúka duálny fotoaparát (20 + 8 Mpx) na prednej strane. Nechýbajú filtre, ktoré vás skrášľujú v reálnom čase. Zadný fotoaparát je štandardný, s rozlíšením 16 Mpx. Telefón poháňa procesor Snapdragon 430 a ponúka 5,5-palcový IPS displej. Tento telefón má šachtu s dvoma nano SIM slotmi a microSD slotom.

Kompletné technické špecifikácie. Telefón bude v predaji od októbra, avšak na Slovensku sa oficiálne nebude predávať. V Čechách bude k dispozícii za v prepočte 289 eur.

Pozrite si obe novinky v našom videu:

Galéria:

Prečítajte si aj:

ASUS ZenFone 4 oficiálne: Celkovo až 6 nových smartfónov s duálnymi fotoaparátmi vpredu alebo vzadu. Poznáme ceny a dostupnosť (doplnené)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit