Na výstave ISE sme boli aj na stánku firmy Epson. Jej prezentácia bola mohutná, na vstupe bola šestica laserových projektorov, ktoré vytvárali dynamickú plochu s pohybujúcimi sa objektmi na zakrivenej ploche – tzv. 3D mapping.

Veď všetko si môžete pozrieť na videu, to vytvorené projektorové divadlo je skutočne pompézne.

Očakávame, že s týmto spôsobom prezentácie scéne stretneme v moderných divadlách a billboardoch na obchodoch. Je to skutočné prepojenie virtuálneho sveta s reálnym.

V tomto prípade boli použité výkonné projektory EB-L25000U so svietivosťou 25 000 lumenov! Celková svietivosť tejto scéna tak bola 6 × 25 000 lumenov.

Hlavnú prezentáciu vo vnútri stánku mal však laserový projektor s označením EV-100. Takto môžete ľahko nájsť svoje rezervované miesto v bare, prečítať si ponukový lístok a do budúcna aj interaktívne vybrať z ponuky. Výhodou laserového projektora je to, že dokáže vytvoriť absolútnu čiernu a životnosť zdroja svetla je až na 20 000 hodín.

Najlepšie na tom je to, že predstavitelia spoločnosti Epson počítajú s nasadením projektorov EV-100 aj na Slovensku. Je to laserový zdroj svetla so svietivosťou 2500 ANSI lumenov. Nielen ženy ocenia to, že si budú môcť vybrať plavky podľa svojho výberu, pričom jednofarebné plavky bude nasvecovať projektor.

Videli sme aj možnosť trénovania na stacionárnom bicykli s premietaním scény na stenu, alebo laserový projektor v spojení s Kramer prepojovacím zariadením na bezdrôtový prenos dát. Toto sa bude od apríla poskytovať ako riešenie pre obchodníkov namiesto papierových billboardov aj na Slovensku.

Vyskúšali sme si aj špeciálne Epson okuliare pre virtuálnu realitu Moverio BT-350. Tak sme si mohli nechať pri sledovaní opery zobrazovať notovú osnovu ako aj texty opery vo vybranom jazyku.

Viac o výstave ISE

VIDEO TOUCHIT: Sharp prináša interaktívne displeje a 8K monitor

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.