Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Súťaž Red Dot Design Award vznikla v roku 1955 v Nemecku a je uznávaná ako jedna z najprestížnejších súťaží v oblasti dizajnu.

Porota zložená z expertov hodnotí výrobky predstavené v uplynulých dvoch rokoch a vyberá najlepší dizajn na základe deviatich kritérií, ktoré zahŕňajú stupeň inovatívnosti, funkčnosť, ergonómiu, ekologickú kompatibilitu a odolnosť.

Okuliare Moverio BT-300 sú vybavené Si-OLED displejom vyvinutým priamo spoločnosťou Epson. Sú kompaktné a ľahké, napriek tomu ponúkajú úžasný jas, kontrast, rozlíšenie a kvalitu obrazu. Podanie farieb obrazu je realistické a okraj displeja nie je orámovaný rušivým rámom. Vďaka týmto vlastnostiam premietajú okuliare Moverio ničím nerušený obraz priamo do zorného poľa užívateľa a ponúkajú mu realistický zážitok rozšírenej reality (AR).

„Vždy sa snažíme dosiahnuť to, aby dizajn našich produktov prekonal očakávania zákazníkov, ale pri Moverio BT-300 sa podaril dizajn v porovnaní s predchádzajúcim modelom posunúť na vyššiu úroveň. Myslím, že porota ocenila, že dizajn prináša komfort a vyzerá prirodzene. V budúcnosti sa chceme zamerať na vývoj ešte dokonalejšieho dizajnu,“ uviedol Marcel Divín, Branch Office Manager Epson CZ&SK. Slávnostné odovzdanie cien sa bude konať 3. júla v nemeckom Essene.