Nová práčka Samsung QuickDrive až o polovicu urýchľuje pranie bielizne bez nepriaznivého vplyvu na prací výkon. Pýši sa asistentom s umelou inteligenciou, ovládaním cez smartfón a šikovnými dvierkami AddWash.

Spoločnosť Samsung Electronics začína už aj na Slovensku predávať práčku Samsung QuickDrive. Preto aj usporiadala tlačovú konferenciu a my vám prinášame z nej skrátený záznam.

Inteligentná novinka dokáže prať kratšie a rovnako plnohodnotne, vie prať úspornejšie a šetrnejšie, vysokoúčinne aj pri nízkych teplotách, umožní pridať počas prania zabudnutú bielizeň. Disponuje múdrym pracím asistentom Q-Rator – aj vďaka ktorému periete v pohode a práčku máte pod kontrolou.

Aj keď si to neuvedomujeme, pranie je spojené s ľudskými emóciami. Pri praní človek zažije veľa úsmevných chvíľ, prekvapení, ale aj zlosti, napríklad ak zabudne na kúsok odevu a pustí prací cyklus. Pranie je jednoducho každodennou súčasťou nášho života.

Poznáte to – plánujete víkendový program a vaša stará práčka vám po jej naplnení oznámi, že bude prať niekoľko desiatok nekonečných minút, a to aj keď ste nastavili skrátený režim. Vy už sa však neviete dočkať ako si užijete slnečné lúče, teplý vánok a vône jarnej prírody.

Zo skúseností vieme, že ak sa vypraná bielizeň nevyvešia, pranie bolo zbytočné. Čakanie kým práčka doperie je nekonečné. Práčka QuickDrive skráti pranie na polovicu a to pri zachovaní účinnosti a efektívnosti prania a zároveň šetrnosti k vašim obľúbeným kúskom odevov.

Funkcionalita technológie QuickDrive, ktorá skráti prací cyklus za dodržania všetkých pracích kvalít bola potvrdená spoločnosťou Intertek – nezávislou svetovou autoritou na testovanie a kontrolu. Pokiaľ zvolíte funkciu SuperSpeed, várku vašej bielizne vyperie vaša nová práčka pri zachovaní všetkých vlastností a pracích kvalít len za 39 minút.

Pristihli ste sa, že sa vy alebo vaše deti radi pozeráte do bubna vašej práčky? Samsung prináša unikátnu technológiu Q-Drum – okrem hlavného veľkého bubna sa o vašu bielizeň stará aj nezávisle rotujúca doska na zadnej strane. S bielizňou sa bubon Q-Drum „pohráva“ v dvoch smeroch súčasne, čím vzniká revolučný prací účinok – pracie sily rýchlo, dôkladne a šetrne odstraňujú nečistoty. Prací cyklus je vďaka Q-Drum technológii, ktorá bielizňou otáča nielen ako bežné práčky – nahor a nadol, ale aj dopredu a dozadu, intenzívny a úplný. Navyše, oproti bežným práčkam zostáva zvyšková vlhkosť bielizne až o 20 % nižšia.

Samsung QuickDrive má pracieho asistenta Q-Rator, ktorý disponuje troma praktickými funkciami. Prací plánovač Laundry Planner nastavuje čas dokončenia prania – majiteľom práčky umožňuje organizovať si čas podľa vlastnej vôle. Laundry Recipe zasa odbremení používateľov od zvažovania, aký prací cyklus zvoliť – stačí zadať farbu, typ tkaniny a mieru znečistenia. Zodpovednosť za zvolený cyklus je tak na inteligentnej práčke. Relaxáciu svojich majiteľov vie prací asistent Q-Rator zabezpečiť funkciou HomeCare Wizard – funkcia vie práčku diaľkovo monitorovať, vopred avizovať možné problémy a ponúknuť rýchle rady a riešenia.

Okrem všetkých vychytávok vie Samsung QuickDrive využiť vymoženosti, ktoré ponúka prepojenie  IoT – „internetu vecí“ čo znamená, že nová práčka vie komunikovať s ďalšími vybranými zariadeniami v domácnosti, napríklad vaším smartfónom.

Častou emóciou, ktorá sprevádza pranie, resp. jeho prípravu je „objavenie“ zabudnutého kúska bielizne, napríklad ponožky. Tento problém rieši unikátna funkcia AddWash – jednoducho zabudnutý kúsok doplníte počas prania.

Už spomínaná funkcia EcoBubble je vlastne „perličkový wellness“ pre vašu bielizeň – jemná pracia pena vzniká zmiešaním vody, vzduchu a pracieho prostriedku. Táto kombinácia znásobuje prací účinok, pranie je rýchlejšie a šetrnejšie.

Úspornosť a efektívnosť sú vlastnosti, ktoré technologické a materiálové vymoženosti inteligentnej práčky Samsung QuickDrive generujú nielen vo vzťahu k vašej bielizni, úspore vody a energií. Samotná práčka je stavaná na dlhodobý výkon a životnosť pri zachovaní účinnosti prania. Usadzovanie vodného kameňa trápi nielen nás, ľudí, ale všetko, čo príde do kontaktu s vodou. Výhrevné teleso CeramicHeater+ s novým adhéznym povrchom zaručuje, že na telese sa usadzuje až o 55% menej vodného kameňa v porovnaní s telesami z bežných materiálov, čo zaisťuje dlhú životnosť a zachovanie výkonu.

V súčasnosti sú diskutovanou témou náklady na spotrebu energií v domácnosti. Práčka QuickDrive dokáže spotrebovať až o 50 % menej energie v porovnaní s najprísnejším štandardom A+++. Navyše, všetky práčky QuickDrive sú veľmi tiché, v priemeru dosahujú hlučnosť 49 dB.

Odporúčané maloobchodné ceny práčok QuickDrive: 

MODELTYPODPORÚČANÁ CENA
WW70M649OBW/ZEpráčka709 EUR
WW80M644OPW/ZEpráčka869 EUR
WW90M649OPM/ZEpráčka909 EUR
WW90M740NOA/ZEpráčka1069 EUR
WD90N642OOM/ZEpráčka so sušičkou1189 EUR

 

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.