Spoločnosť Samsung počas výstavy CES predstavila viacero zariadení. V tomto článku vám ukážeme nový dizajn inteligentných hodiniek Gear S2 Classic, pozrieme sa nové televízory a našu prehliadku ukončíme pri novom tablete s operačným systémom Microsoft Windows 10.

Samsung_GearS2Classic

Ako sme sa dozvedeli, počas tohto roka bude možné ich použiť aj na spojenie s telefónom Apple iPhone a v USA sa bude dať pomocou nich aj platiť cez systém Samsung Pay. Stále používajú operačný systém Tizen a nový dizajn  vyzerá veľmi elegantne.

Ďalšie predstavenie patrilo novým typom televízorom s technológiou Quantum Dot. Tieto prinášajú novú kvalitu obrazu, úplne nový systém SmartTV s ovládaním ďalších zariadení v domácnosti a pritom sú vyrobené na Slovensku. Vidieť naživo sme ich však mohli len na druhej strane sveta, v Las Vegas 🙂

Samsung_TVQD

Už teraz sa tešíme na ich recenziu, podľa toho, čo sme videli na stánku firmy Samsung na CESe ide o skutočnú revolúciu v podaní obrazu. Model HW-K950 je pritom vybavený zvukom s certifikáciou Dolby Atmos a rozšírením HDR pri videu.

Nakoniec tu máme aj nový tablet s odnímateľnou klávesnicou Samsung Galaxy TabPro S. Tento používa operačný systém Microsoft Windows, má 12 palcový Super AMOLED displej s rozlíšením Full HD Plus (2160 × 1440) a výdrž batérie (5200 mAh) má presahovať jeden pracovný deň (10,5 hodiny). Na nabitie batérie postačí 2,5 hodiny nabíjania.

Samsung_TabProS2

Okrem toho sa bude dať použiť aj v spolupráci s hrami pre konzolu Microsoft XBox. Použitý procesor je Intel Core M, 4 GB RAM a SSD vo veľkosti 128 GB alebo 256 GB. Prepojovacím portom je už USB typu C, predná i zadná kamera majú rozlíšenie 5 MPx. Toto zariadenie sa bude dať jednoducho spojiť so smartfónom s operačným systémom Android napr. aj na zabezpečenie prístupu do tohto zariadenia a prenos informácií.

Samsung_TabProS

Jeho hlavným účelom má byť nahradenie notebooku pri práci v teréne. Hmotnosť Galaxy TabPro S je 630 gramov, rozmery 290.3 × 198,8 × 6,3mm.

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.