Od 1. marca je na slovenskom trhu robotický vysávať Roomba 980. Je to úplne nový model s inovovanou technológiou rozpoznávania priestoru pričom súčasťou robota je aj kamera. Na navigáciu sa využíva overený systém jemného dotyku robota s objektami vo vysávanom priestore, kamera doplňuje tento systém a zaisťuje systematickejší pohyb Roomba 980 po miestnosti.

Virtuálna stena Dual Mode_nowat

Ďalšou revolučnou vlastnosťou je iRobot Roomba 980 je rozpoznávanie typu vysávaného povrchu. Ak sa robot dostane z hladkého povrchu (napr. laminátová podlaha) na koberec, zvýši svoju saciu silu dvojnásobne a dobre povysáva aj hrubý koberec. Keďže používa systém jemného dotyku, povysáva aj časti, ktoré by mohli byť prekryté napr. prehozom.

Treťou vlastnosťou iRobot Roomba 980 je možnosť ovládania pomocou mobilnej aplikácie pre iOS a Android. Pomocou nej môžete jednak ovládať robota, plánovať vysávanie ale aj zistiť, čo sa kedy vysávalo a ako vysávač pracoval.

Aplikácia_iRobot_HOME_nowat

Prípadné poruchové stavy zobrazuje Roomba 980 v aplikácií ale aj na prednom paneli.

iRobot Roomba 980 na slovenskom trhu predstavil Ivan Mucha z firmy Play Electronics a my sme s ním urobili priamo na tlačovej konferencii rozhovor. Pozrieť si ho môžete vo video podobe.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.