Lenovo vyrobilo vlastné Smart zariadenia pre domácnosť.

Lenovo Smart Assistant je nová mainstreamová digitálna osobná asistentka s cloudovými hlasovými službami Amazon Alexa, ktorá bola vyvinutá v spolupráci so spoločnosťou Amazon. Rozpoznáva hlasové povely používateľa a využíva Alexu na webové vyhľadávanie, prehrávanie hudby, zostavovanie zoznamov, aktualizovanie kalendára a mnohé ďalšie aktivity.

Lenovo Smart asistentka je dostupná vo forme valcového zariadenia s ôsmimi 360 stupňovými mikrofónmi s ďalekým dosahom, s potlačením hluku a akustických ozvien. Navrhnutá bola tak, aby zachytila hlasové príkazy používateľov zo vzdialenosti až 5m (16 stôp). Takisto obsahuje reproduktor.

Druhou novinkou je Lenovo Smart Storage, bezpečné digitálne úložné riešenie s kapacitou 6 TB, dvojpásmovým bezdrôtovým prístupom a funkciami automatickej synchronizácie viacerých zariadení.

Lenovo Smart Storage úložisko je navrhnuté pre zabezpečený a P2P (peer-to-peer) prístup k uloženým médiám, ako sú fotky, hudba a dokumenty a užívateľom prináša rýchlu kontrolu nad ich dátami a súbormi. Jeho integrovaný softvér na rozpoznávanie tváre je schopný s veľkou presnosťou zorganizovať celú vašu knižnicu fotografií na základe rozpoznaných tvárí.

Zariadenia si môžete pozrieť v našom videu z CES 2017.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit