Microsoft v Las Vegas vystavoval svoj prvý notebook s USB-C portom.

Microsoft v októbri minulého roka predstavil druhú generáciu svojho notebooku Surface Book. Naživo sme si ho mohli pozrieť na výstave CES v Las Vegas.

Surface Book 2 je hybridný notebook, ktorý ponúka plne odnímateľnú obrazovku. Na rozdiel od iných zariadení je pred odňatím displeja potrebné pár sekúnd podržať dedikované tlačidlo na klávesnici. Novinka je dostupná v dvoch veľkostných verziách – s uhlopriečkou 13 a 15 palcov. Obe verzie sú vybavené ôsmou generáciou Intel procesorov a tiež aj USB-C portom, ktorý v prípade predchádzajúcich Surface zariadení chýbal. Dopĺňajú ho dva USB 3.0 porty a dvojica Surface Connect portov pre nabíjanie a pripojenie dokovacej stanice.

Počítač zaujme šikovným rozdelením komponentov do oboch častí. V obrazovke nájdete procesor a všetky ďalšie hlavné komponenty, zatiaľ čo v časti s klávesnicou sa nachádza grafická karta od NVIDIE a extra batériu. V prípade menšej verzie je použitá grafická karta GTX 1050, väčší model má GTX 1060.

Surface Book 2 na Slovensku ponúka napr. Alza, avšak zatiaľ iba 13,5-palcovú verziu. Jej najlacnejšia konfigurácia bez dedikovanej grafickej karty začína od 1700 eur, model s GTX 1050 je dostupný od 2200 eur.

Surface Book 2

Prečítajte si aj:

Microsoft predstavil nový Surface Book 2: Je väčší a výkonnejší

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit