Minulý týždeň sme mali u nás vzácnu návštevu. Prišiel k nám Orange Promo Van, ktorý je určený hlavne na to, aby ľuďom ukázal, čo všetko môžu získať, ak si vyberú optický internet od tohto poskytovateľa. A treba povedať, že v budove Reding Tower II na Račianskej ulici, kde sídlime, tento van okamžite vzbudil pozornosť. Dôvodom je nápadná farba auta, vejúce zástavky, pre deti sú pripravené aj balóny a zaujímavá ponuka, ktorú tu prezentujú.

Orange Promo Van je v podstate menší kamión, ktorý je postavený na zákazku a vychádza z vozidla Fiat.

V jeho nadstavbe sa nachádza pomerne veľký prezentačný priestor, v ktorom sa demonštruje, aké sú možnosti optickej linky. Pritom tento van príde priamo až za vami, nemusíte nikam chodiť – je to Orange u vás doma.

Digitálna televízia a Wi-Fi sieť

Je tu tak k dispozícia televízia spolu s príslušnou technikou na vytvorenie domácej Wi-Fi siete, samotný televízor a prezentuje sa aj programové spektrum. Len pripomeňme, že Orange od augusta tohto roka pripravuje aj špeciálny program, ktorý sa bude volať Orange Sport.

Detaily o tomto programe prinesieme hneď, ako nám ich tento operátor prezradí. Očakávame, že Orange Sport bude k dispozícii pre viacero platforiem, takže si ho pozriete na televízore, ale napr. aj na mobilnom telefóne.

Vysokorýchlostný internet

Rovnako v Orange Promo Vane nájdete aj notebook a môžete si vyskúšať, ako funguje vysokorýchlostný internet. Pre návštevníkov je k dispozícii aj káva a voda, priestor je klimatizovaný, v zime bude vykurovaný. Elektrinu generuje benzínový motor generátor.

Kde ho stretnúť?

Orange Promo Van je dlhodobý projekt, na cestách by mal byť každý deň. Jeho najbližšiu trasu je možné si prezrieť a stránke Orange a jeho návštevu vám odporúčame. Pri objednávke priamo v tomto vozidle existuje aj špeciálna zľava – internet dostanete na tri mesiace zadarmo.

Na článku spolupracoval Roman Kadlec

Viac o Orange 5G technológií

VIDEO TOUCHIT: Riaditeľ úseku informačných systémov a sietí Orange exkluzívne pre TOUCHIT o sieti 5G

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.