Na konferencii európskych novinárov EISA sme si pozreli aj nový typ smartfónu, ktorý to má priamo namierené na Slovensko. Tento telefón sa začne predávať u nás do konca júna a jeho cena je 399 Eur. Pritom parametre má veľmi zaujímavé. Pozrite si video s prvými skúsenosťami s týmto telefónom. 

Za telefónom stojí spoločnosť s názvom Hangar 18. Je to chorvátska spoločnosť, ktorá sa zameriava na smartfóny a príslušenstvo. V Chorvátsku aktuálne zamestnáva 100 zamestnancov a 30 v Číne. Počet značkových obchodov v balkánskych krajinách je aktuálne 15, predajných miest je až 4000.

Spoločnosť vznikla pred 12 rokmi. Tento rok vystavovala aj na MWC v Barcelone a jej telefóny tu vzbudili ohlas. Preto sa firma rozhodla rozšíriť svoj zásah v Európe a jej ďalším cieľom je Slovensko a Česko. Z ľubovoľnej krajiny sa však dajú jej produkty kúpiť cez e-shop. Dodacia lehota je 10 dní. Ako príslušenstvo robia napr. slúchadlá, USB káble, powerbanky, selfie tyčky a pod.

Špecialitou je produktov tejto značky je 2-ročná neobmedzená záruka, ktorá sa vzťahuje na elektrickú poruchu, ale aj rozbitie displeja, porušenie ohňom či vodou a tiež na dokázateľné ukradnutie telefónu. Vývoj telefónu je kompletne v Chorvátsku, výroba v Číne v Shenzene.

Noa H10le je aktuálne vlajková loď, všimnite si dve zadné kamery. Ide o kamery od firmy Sony, model IMX258 s rozlíšením 13 MPx. Jedna z nich je monochromatická, druhá farebná a vo výsledku takto urobíte fotografie s rozostretým pozadím, pričom si budete môcť neskôr vybrať bod zaostrenia.

Predná kamera má rozlíšenie 13 MPx a je to kamera od firmy Samsung. Predná aj zadná kamera majú blesk. Pre telefón NOA H10le je použitý operačný systém Android 7.1.1, firma ešte aktualizuje svoj launcher, DTS zvuk a stabilizáciu videa. Batéria je 3800 mAh a je 3-článková. Len 30 minút nabíjania postačí telefónu na prevádzku na celý deň. Za 100 minút je batéria v telefóne nabitá na 100 %. K dispozícii je aj snímač odtlačkov prstov, hybridný dualSIM port a prepojenie je cez USB-C port. Kapacita vnútornej pamäti je 64 GB.

Telo je kovové unibody typ s nevyberateľnou batériou. Displej má uhlopriečku 5,5 palca a je to typ Super AMOLED s FullHD rozlíšením. Hrúbka telefónu je len 7,1 mm. Procesor je 10-jadrový MEDIATEK 6797X s frekvenciou 2,6 GHz. Kapacita RAM je 4 GB. Vo výbave nájdete aj FM rádio.

Za 399 Eur je tohto celkom dosť, čo poviete? O test telefónu sme požiadali, prinesieme vám o ňom viac informácií.

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.