Spoločnosť AB-COM prináša na slovenský trh nový satelitný prijímač s podporou rozlíšenia 4K. Je to VU+ UNO 4K, ktorý stojí len 269 EUR, čo je podstatne menej, ako to bolo v prípade prijímača VU+ SOLO 4K. Ten spoločnosť AB-COM predstavila zhruba pred rokom. Novinka má aj podporu portu USB 3.0 a kodeku H.265.

Port USB sa nachádza v prednej časti a na boku a je vo verzii 3.0.

vuplusuno4k-2

Je tak jasné, že trh satelitných prijímačov s rozlíšením 4K sa začne poriadne plniť a prichádzajú zariadenia, ktoré si môže dovoliť veľmi široká skupina používateľov. Typickým predstaviteľom je práve prijímač VU+ UNO 4K.

4kvysielanie

VU+ UNO 4K má kompaktný tvar a pokojne si ho môžete umiestniť aj za televízor. Práve preto má aj vyvedený snímač pre diaľkové ovládanie. Diaľkové ovládanie je rovnaké ako v prípade VU+ SOLO 4K.

Pre kódovaciu kartu môžete použiť CI slot alebo šachtu. Ak chcete použiť šachtu s kódovacou kartou, musíte originálny softvér nahradiť alternatívnym. Ten nájdete na fórach venujúcich sa satelitnej televízii.

vuplusuno4k-3

Veľkou výhodou tohto prijímača sú softvérové moduly, ktoré výrazným spôsobom ovplyvňujú vlastnosti tohto zariadenia. Môže si nainštalovať napr. webový prehliadač, prehliadať lokálnu sieť, nahrávať televízne vysielanie na sieťový disk alebo spravovať prijímač z webového rozhrania.

YouTube je teraz v podobe samostatnej aplikácie YouTubeTV, ktorá sa podobá na tú zo Smart TV. Veľmi jednoducho sa spúšťa z hlavného menu a jednoducho sa aj ovláda.

youtubetv

S alternatívnym softvérom môžete použiť  aj nahrávanie televízneho vysielania na externý alebo sieťový disk.

mediaplayer

Prijímač sa dá detailne prispôsobiť, napr. si nastaviť vzhľad menu.

zvolitvzhlad

Veľkou výhodou tohto prijímača je podpora HBB TV, ktorú sme v pilotnej prevádzke našli už vo vysielaní RTVS a tiež Markíza TV.

hbbtv

Pozrite si redakčnú video s prezentáciou tohto satelitného prijímača

Cena: 269 Eur

Zapožičal: AB-COM

 

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.