Nissan Juke je svojrázne auto. Je nezameniteľné, dizajn ale aj jeho farbu si zapamätáte na prvý pohľad.

Toto auto sme si požičali na týždeň, absolvovali sme s ním viac ako 1200 km a pripravili aj reportážne video. Cena tohto automobilu začína na hodnote 13 590 Eur.

Vo vnútri sme našli koženkové sedadlá, aj tu sa opakuje kombinácia čiernej a žltej farby. Aj ovládacie prvky sú na Nissane Juke netradičné, podobne ako otváranie zadných dverí. Predné sedadlá sú vyhrievané, k dispozícii sú 17“ disky kolies z ľahkých zliatin „Shiro“.

Nissan Juke bol vybavený benzínovým motorom s objemom 1200 cm3 s výkonom 85 kW a 6 stupňovou mechanickou prevodovkou.

Nissan Dynamic Control – zmena v jedinom okamihu

Vďaka dvojitému agentovi na palubnej doske sa crossover NISSAN Juke dokáže prispôsobiť želanej nálade. Hovorí sa mu systém Dynamický riadiaci systém. Vďaka jednému súboru intuitívneho ovládania môžete zmeniť reakcie volantu a plynového pedálu podľa toho, či máte práve chuť na športovú jazdu alebo uvoľnenú jazdu. Či chcete skôr šetriť palivo. Ďalším ovládačom nastavujete klimatizáciu a opäť máte na výber viacero možností. Cúvacia kamera poskytuje aj panoramatický pohľad na auto z vtáčej perspektívy.

Nissan Juka sa dá prepojiť s mobilným telefónom a pomocou špeciálnej aplikácie máte k dispozícii aj funkcie ako je TripAdvisor alebo online hľadanie na Google či správy z Eurosport.

ALL-MODE 4X4-I s verktorovým meraním krútiaceho momentu

Tradičné systémy pohonu všetkých kolies rozdeľujú výkon vozidla medzi predné a zadné kolesá. Vďaka šikovnému systému pohonu všetkých štyroch kolies (AWD) dokáže vozidlo NISSAN Juke takisto presúvať pohon zadných kolies z jednej strany na druhú. Hovorí sa tomu vektorovanie krútiaceho momentu (torque vectoring) a znamená to, že pri odbočení sa odošle viac výkonu na zadné koleso na vonkajšej strane, aby si vozidlo presnejšie udržalo stopu a jednoduchšie zrýchlilo pri výjazde zo zákruty. S Nissanom Juke tak ľahko prekonáte aj terénne cestičky.

Na testovanie sme mali vozidlo v najvyššej výbave a mali sme k dispozícii aj strešné okno a xenónové svetlomety. NISSAN Juke vás ochráni pred nečakanými situáciami. Je to preto, že obsahuje bezpečnostnú technológiu NISSAN Safety Shield – vrátane systému upozornenia na vybočenie z jazdného pruhu, monitorovania pohybujúcich sa objektov za vozidlom a sledovania mŕtveho uhla, ktoré používajú kamery a snímače na monitorovanie vášho okolia.

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.