Lenovo ukázalo na veľtrhu CES 2018 v Las Vegas množstvo noviniek.

Konvertibilnému tabletu Lenovo Miix 630 a novým Moto Mods modulom sme sa venovali v samostatných článkoch. V tomto článku vám predstavíme okuliare pre virtuálnu realitu, 180° kameru a inteligentný displej, ktoré Lenovo taktiež vystavovalo v Las Vegas. Pozrite si všetky novinky aj v našom videu:

Lenovo Mirage Solo sú samostatné VR okuliare pre platformu Daydream. Poháňa ich procesor Snapdragon 835 so 4 GB VRAM a ponúkajú rozlíšenie 2560 × 1440. Displej má obnovovaciu frekvenciu 75 Hz, okuliare majú zorný uhol 110°. Výborné je, že k svojmu fungovaniu nepotrebujú žiadne ďalšie zariadenie, na jedno nabitie fungujú až 7 hodín a môžete si do nich posielať napr. obsah, ktorý natočíte pomocou novo predstavenej kamery Lenovo Mirage Camera. Ide o prvú 180° kameru, kombinuje dva 13 Mpx senzory a na jedno nabitie dokáže zaznamenať až 2 hodiny 180-stupňového videa.

Lenovo Smart Display je inteligentný displej so zabudovaným Google Asistentom. Ide v podstate o inteligentný reproduktor, ktorý ponúka aj obrazovku. Na nej sa zobrazujú informácie, o ktorých Google Asistent práve rozpráva, čo niekedy uľahčuje a rozširuje príjem informácií. Rozhranie systému je prispôsobené pre obrazovku a aktuálne podporuje aplikácie ako Mapy Google, YouTube či Google Duo. Lenovo Smart Display bude dostupný v 8- alebo 10-palcovom vyhotovení.

Prečítajte si aj:

VIDEO TOUCHIT: Tieto moduly premenia telefón na tlačiareň, miniatúrny PC a informačné zdravotnícke zariadenie

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit