Dve špeciality z dielne Aceru.

Spoločnosť Acer nás na tohtoročnej výstave IFA potešila. Predstavila množstvo atraktívnych zariadení, o ktorých sme písali v článku IFA 2017: Acer ukázal nové notebooky a najtenší All-in-One počítač. Z predstavených noviniek sme sa na stánku spoločnosti Acer bližšie pozreli na otočný notebook Acer Spin 5 a ultimátny konvertibilný notebook Acer Switch 7 v tzv. čiernej edícií.

Základom Aceru Spin 5 sú procesory Intel Core 8. generácie. K dispozícii je vo veľkostiach 13 a 15 palcov a hmotnosťou 1,5 kg, resp. 2 kg. Notebook ponúka operačnú pamäť o veľkosti až 16 GB RAM DDR4a až 13-hodinovú výdrž batérie. V prípade 15-palcovej verzie je k dispozícii aj voliteľná grafická karta NVIDIA GeForce GTX 1050.

Rozlíšenie displeja je Full HD a aj tieto notebooky vybavil výrobca technológiami pre lepšiu reprodukciu zvuku. Notebooky prídu na trh v auguste za ceny od 899 eur pre 13-palcový model a 999 eur pre 15-palcový model.

Acer Spin 5, na posledných 3 fotografiách Acer Switch 7 Black Edition

Acer Switch 7 Black Edition kombinuje procesor Intel Core i7 8. generácie a grafickú kartu NVIDIA GeForce MX150. Tá je určená pre náročnejšie aplikácie a občasné hranie. Konvertibilné zariadenie má bez pripojenej klávesnice hmotnosť iba 1,15 kg a v porovnaní s konkurenciou sa odlišuje bezventilátorovým chladením. Acer pred rokom predstavil prvý pasívne chladený konvertibilný tablet a teraz v tejto tradícií pokračuje s modelom Switch 7 Black Edition, ktorý možno definovať ako prvý pasívne chladený konvertibilný tablet s dedikovanou grafickou kartou.

Zariadenie sa taktiež chváli patentovaným stojanom Acer AutoStand pre jednoduché otváranie a nastavenie pozície displeja iba jednou rukou. Obrazovka má uhlopriečku 13,5 palcov a rozlíšenie 2256 × 1504. Priložený stylus dokáže rozoznať 4096 úrovní tlaku. Novinka sa dostane na trh v decembri za cenu 1999 eur.

Pozrite si obe novinky v našom videu:

Prečítajte si aj:

IFA 2017: Acer ukázal nové notebooky a najtenší All-in-One počítač

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit