Počas konania veľtrhu MWC sme si vyskúšali telefóny Samsung Galaxy S7 a Galaxy S7 edge. Pripomeňme, že ide o telefóny so stupňom krytia IP68, do telefónov sa vrátila podpora kariet microSD, vylepšil sa fotoaparát s novou technológiou fotenia a upravil sa dizajn zadnej strany telefónov.

SamsungGalaxyS7edge

Pripravili sme tak video, na ktorom uvidíte, ako sa tento telefón drží v ruke, ako je to s jeho parametrami ale porovnáme si aj to, ako tento telefón fotí pri nízkej úrovni vonkajšieho svetla v porovnaní s modelom Samsung Galaxy S6.

Priamo na MWC sme si vyskúšali aj kameru Gear360. Tá zatiaľ priamo spolupracuje s telefón Samsung Galaxy S6 a vyššie a to cez špeciálnu aplikáciu. Je vybavená dvoma kamerami, vlastnou batériou a šachtou pre microSD kartu.

SamsungGear360

Ku kamere sa dá objednať aj špeciálne puzdro na zvýšenie jej odolnosti. Súčasťou dodávky je menší statív, dá sa použiť aj klasický fotografický statív. Existuje aj priame prepojenie medzi touto 360°kamerou a okuliarmi pre virtuálnu realitu Gear VR.

Cena Samsung Galaxy S7 s 32 GB verziou je 699 Eur, cena Galaxy S7 edge je 799 Eur. Cena kamery Gear360 nie je zatiaľ stanovená.

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.