Spoločnosť ESET je vo svete najznámejšou softvérovou spoločnosťou pôvodom zo Slovenska. Má pobočky v rôznych krajinách vrátane USA či Austrálie. My sme spoločnosť ESET sledovali celý rok a zhrnuli sme ho do spoločného videa. 

Toto video zachytáva celý rok 2015, pričom začíname vo februári. Našu prehliadku začíname na Fakulte Informatiky a informačných technológií v Bratislave, kde sa vo februári 2015 otvorilo v spolupráci s firmou ESET výskumné centrum. Jeho otvorenia sa osobne zúčastnil aj prezident Slovenskej republiky, pán Andrej Kiska.

ESET-20

Toto centrum už vychováva nových IT špecialistov, niektorí z nich majú namierené po skončení vzdelávania príve do tejto firmy.

Už v marci sme sa so spoločnosťou ESET stretli v Barcelone na výstave MWC. Porozprávali sme sa s Branislavom Orlíkom a Vladimírom Maťovčíkom o bezpečnostnom riešení pre firemné smartfóny s operačným systémom Android. Hovorili sme o systéme ESET Endpoint Protection for Android a to priamo na výstavnom stánku.

MWC

ESET je úspešnou firmou hlavne preto, že dokázal zamestnať vynikajúcich ľudí. Stále pritom hľadá nové talenty a my sme sa o tomto procese porozprávali s technologickým šéfom ESETu, Palom Lukom. Povedal nám, ako si ESET vyberá tých správnych špecialistov a ako ich testuje.

Luka2

V septembri sme boli na dlhšej návšteve v ESETe. Navštívili sme legendárny Huston a porozprávali sme sa s Róbertom Lipovským ako sa vlastne postupuje pri odhaľovaní nebezpečného softvéru.

ESETViruwsLab

Následne sme hovorili s technologickým šéfom ESETu Palom Lukom. Prenikli totiž správy o tom, že koniec antivírusových spoločností sa blíži a boli sme zvedavý na jeho reakciu.

ESETPaloLuka

ESET dostal mnoho ocenení od slovenských ale hlavne od zahraničných organizácií. Dôvodom je neustála inovácia a schopnosť prísť na trh s niečím novým. V roku 2015 pribudol aj produkt ESET Parental Control for Android, ktorý rieši to, ako môžu rodičia kontrolovať a riadiť spôsob využívania smartfónu s operačným systémom Android u svojich detí. V dnešnej technickej dobe je to veľmi dobrý východný prostriedok. Viac nám o tom povedal Branislav Orlík.

ESETParentalControl2

Jeseň je už tradičné obdobie, keď ESET uvádza novú verziu svojho bezpečnostného riešenia SmartSecurity. Teraz to bola už deviata verzia, ktorá priniesla hlavne nový modul na bezpečný prístup k internetovému bankovníctvu. Na jeho vlastnosti sme sa pýtali produktového manažéra Martina Semjana.

ESET_SS_nowat

Keď to celé zhrnieme, za úspechom ESET stojí správny výber ľudí, schopnosť rozpoznať aké produkty ľudia potrebujú a je to aj o tom, ako treba výsledky svojej práve dobre prezentovať.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.