Spoločnosť Nikon predstavila model D3400, digitálnu jednookú zrkadlovku formátu DX, ktorá ľahko zhotovuje vysokokvalitné snímky a okamžite ich môžete zdieľať pomocou aplikácie pre Android a (neskôr aj) pre iSO. Model D3400 je tak prvá digitálna jednooká zrkadlovka od spoločnosti Nikon určená pre začiatočníkov vybavená aplikáciou SnapBridge. 

Aplikácia SnapBridge prepojená s novou zrkadlovkou Nikon D3400

Aplikácia SnapBridge prepojená s novou zrkadlovkou Nikon D3400

Aplikácia SnapBridge udržiava pomocou pripojenia Bluetooth low energy trvalé nízkoenergetické pripojenie medzi fotoaparátom a smartfónom alebo tabletom. Používatelia modelu D3400 môžu počas snímania odkiaľkoľvek automaticky synchronizovať fotografie. Zoberte si tak so sebou inteligentné zariadenie spárované s fotoaparátom a fotografie budú v ňom, ihneď pripravené na zdieľanie: teda bez problémov a bez čakania.

NikonTlacovka08-2

A nebudú to hocijaké fotografie. Vďaka veľkému 24,2-megapixelovému snímaču formátu DX, výkonnému procesoru EXPEED 4 a objektívu NIKKOR sú snímky mimoriadne detailné.

NikonTlacovka08-4

Okrem fotografií umožňuje funkcia D-Movie jednoduché vytváranie videosekvencií. Pomocou rýchleho objektívu NIKKOR môžu dokonca aj začiatočnícki filmári jednoducho natáčať s dostupným svetlom a zvýrazniť objekty na krásne rozostrenom pozadí.

NikonTlacovka08-3

Ďalšie funkcie

Malá digitálna jednooká zrkadlovka, ktorá neprestáva snímať: až 1200 snímok na jedno nabitie vďaka nízkoenergetickému vyhotoveniu fotoaparátu a vysokokapacitnej batérii.

Možnosť fotenia aj slabom osvetlení: citlivosť ISO 100 ÷ 25 600, ktorá je v porovnaní s maximálnou citlivosťou ISO modelu D3300 o stupeň vyššia.

Výhoda digitálnych jednookých zrkadloviek Nikon: mimoriadna rýchlosť, precíznosť a manipulácia vďaka systému dokonale ostrého automatického zaostrovania (AF) a jasnému optickému hľadáčiku.

NikonTlacovka08-5

Funkcia D-movie: zaznamenáva plynulé videosekvencie s rozlíšením Full HD pri frekvencii snímania až do 50p/60p.

Rozšíriteľný systém: kompatibilný s celým radom objektívov NIKKOR formátu DX a jednoducho ovládateľnými bleskami Nikon.

NikonTlacovka08-6

Súpravy: model D3400 prichádza s viacerými možnosťami zloženia súpravy, ktoré zahŕňajú telo fotoaparátu a jeden alebo dva objektívy NIKKOR. Súprava obsahuje napr. objektív AF-P DX NIKKOR 70 – 300 mm f/4,5 – 6,3G ED VR. Súpravy s objektívmi AF-P NIKKOR sú dobrou voľbou pre používateľov snímajúcich videosekvencie, pretože tieto objektívy zaostrujú rýchlo a ticho, čím umožňujú plynulé snímanie videosekvencií s prakticky nulovým hlukom pohonu.

NikonTlacovka08-7

 Pozrite si aj redakčnú videoprezentáciu tohto fotoaparátu:

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.