Slovenské firmy sa netratia! To platí všeobecne, ale ešte viac pre IT firmy. Na výstave MWC sme v stánku spoločnosti Samsung medzi partnermi našli aj zastúpenie zo Slovenska. Bola to firma Anasoft, ktorá prezentovala svoj systém Signatus

Anasoft-Signatus_nowat

Na prezentáciu boli pripravené Samsung tablety ale aj phablet Galaxy Note 5. V týchto zariadeniach boli uložené zmluvy určené na podpis. Signatus pritom zabezpečil, že používateľ sa mohol priamo na displej zariadenia vlastnoručne podpísať a tento podpis sa uchoval spolu so zmluvou. Podpísať je možné sa do vyhradeného priestoru na zmluve, ale aj kdekoľvek inde. Rovnako je tu možnosť akceptovať niektoré voliteľné položky zmluvy, ktoré sa nedajú zaškrtnúť len tak omylom, ale vyžadujú použitie dotykového pera.

Výhodou dotykového pera je to, že zohľadňuje aj silu prítlaku a tiež v tom, že umožňuje podpísať sa rýchlosťou, ktorá odpovedá podpisu perom na papier. Je to tak veľmi ľahko použiteľné aj pre človeka, ktorý takéto pero drží v ruke po prvý krát.

Na výstave MWC nám k riešeniu Signatus povedal viac Pavol Schmitzer, Bisness Development & Strategic Partnership vo firme Anasoft.

Podstatné na celom riešení je to maximálna bezpečnosť podpísaných dokumentov, Anasoft pritom využíva systém Samsung Knox. Riešenie funguje aj v off-line režime a je to reálna možnosť ako sa prepnúť z papierových dokumentov do ich elektronickej podoby.

Pozrite si aj firemnú prezentáciu systému Signatus

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.