Acer Liquid Primo predstavuje smartfón, ktorý dokazuje, že smartfóny s operačným systémom Windows 10 Mobile nie sú len Lumie. Po prvý krát sme ho videli na výstave IFA, ale teraz sme si ho mohli osobne vyskúšať a tento operačný systém na ňom funguje veľmi dobre. 

K dispozícii sme mali aj dokovaciu stanicu, ktorá má pripojenie na dva USB 2.0 porty, jeden port USB 3.0 a HDMI port. Výhodou je, že samotný telefón má pripojenie aj cez port USB C a práve cez tento port je smartfón pripojený s dokovacou stanicou. Acer pritom predstavil aj monitor H7, ktorý má pripojenie cez port USB C. Takto sa dá napojiť výstup z telefónu priamo na monitor. Ak to však napojíte cez dokovaciu stanicu, dá sa k nemu pripojiť myš a klávesnica a využijete funkciu Continuum.

AcerJadePrimo2

Samotný telefón má uhlopriečku 5,5 palcov, ide o Full HD rozlíšenie. Procesorom je Qualcomm Snapdragon 808, je tu 3 GB RAM a 32 GB vnútornej pamäti.

AcerJadePrimoTit

Pri našom teste sme si vyskúšali funkciu Continuum a cez dokovaciu stanucu to fungovalo veľmi dobre a systém bežal svižne. Telefón príde do Európy vo februári, cena je 569 Eur za samotný telefón a 599 Eur za telefón s dokovacou stanicou.

AcerJadePrimo4

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.