Spoločnosť LG predstavila smartfón s modulárnou štruktúrou a je ním LG G5. Na MWC v Barcelone sme sa rozprávali s Michalom Dominom, ktorý má na starosti slovenský trh a dozvedeli sme sa od neho ako to bude s dostupnosťou tohto telefónu na našom trhu a tiež aj to ako to bude s rozširujúcimi modulmi. 

Vysvetlil nám tiež aké sú parametre tohto telefónu a hovorili sme aj o jeho dizajne.

Špecifikou tohto smartfónu je výbava dvoma kamerami – prvá má rozlíšenie 16 MPx a zorný uhol 78°, druhá je určená pre širokouhlý pohľad, jej rozlíšenie je 8 MPx a zorný uhol až 135°. Rovnako rozlíšenie prednej karty je 8 MPx. Ľudské oko pritom zachytáva 120° pohľad na scénu.

LGSef

Displej má funkciu AlwaysOn a tak trvalo zobrazuje napr. aktuálny čas alebo neprijaté hovory. Táto funkcia spotrebuje len 0,8% kapacity batérie za hodinu, teda za deň je to menej ako 20 %.

 

LGG5Dvekamery

Pohľad na scénu v LG G5 cez štandardnú kameru a a kameru so širokým uhlom záberu

Telefón je založený na novom procesore Qualcomm Snapdragon 820, uhlopriečka displeja je 5,3 palca, rozlíšenie QHD, je tu 4 GB RAM a 32 GB ROM + slot na rozšírenie o microSD kartu (do 2 TB). Batéria s kapacitou 2800 mAh je prirodzene používateľsky vymeniteľná.

Z modulov najviac pozornosti z ekosystému tzv. LG priateľov pútali okuliare pre virtuálnu realitu LG 360 VR.

LGG5Okuliare

V tejto súvislosti bude užitočná aj kamera pre 360° záber LG 360 CAM. Výhodou je, že má vlastnú batériu a microSD kartu, spolupráca je tu aj s Google Street View.

LG360CAM

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.