Na výstave IFA 2015 sme zašli aj do stánku spoločnosti Lenovo a hovorili sme s Marekom Tothom o nových smartfónoch. Táto firma ich totiž uvoľňuje ako na bežiacom páse. Teraz si predstavíme dve novinky orientované hlavne na výdrž batérie. Ide o modely Vibe P1 a P1m. Ponúkajú dlhú výdrž batérie za veľmi prijateľnú sumu. 

Lenovo P1 – kovové vyhotovenie a 5000 mAh

 

vibe-p1

Ide o výkonnejší smartfón, v kovovom tele sa nachádza až 5000 mAh batéria, čo je zatiaľ najviac ako sme videli v smartfónoch. Telefón by mal na túto batériu vydržať v štandardnej prevádzke asi tri dni.  Hrúbka P1 je 9,9 mm a hmotnosť 189 gramov, čo je celom dosť.

LenovoP1Na zadnej strane je 13 MPx fotoaparát so zaostrovaním s fázovou detekciou. Ako prvý Lenovo smartfón je vybavený aj snímačom odtlačku prsta, vo výbave je nabíjačka na rýchle nabíjanie. Hardvérovým základom je procesor Snapdragon 615, ďalej 2 GB pamäti RAM32 GB pamäťového priestoru. Displej má Full HD rozlíšenie a uhlopriečku 5,5 palca.

LenovoP1-2

Lenovo VIBE P1m

vibe-p1m

VIBE P1m  je niečo ako mini verzie modelu P1. Jeho displej má uhlopriečku 5,0-palca a ide o  HD displej s rozlíšením 1280 × 720 bodov. Procesorom je 64-bitový a 4-jadrový MediaTek 6735P. K dispozícii má 2 GB RAM a 16 GB pamäťové úložisko, ktoré sa dá rozšíriť microSD kartou.

LenovoP1m-1Batéria má 4000 mAh a pri tejto výbave by mala vydržať tiež na 3 dni štandardnej prevádzky. Na zadnej strane je 8 MPx fotoaparát a zariadenie je vybavené nano náterom, čo by malo zabezpečiť ochranu voči poliatiu vodou.

LenovoP1m-2Úplnou špecialitou je hardvérový prepínač na nastavenie režimu šetrenia batérie. Ten funguje okamžite pri prechode zo štandardnej do úspornej prevádzky a aj naopak. Telefón je dvojSIM-kový, používajú sa tu microSIM karty.

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.