Spoločnosť Sony predstavila na Štrbskom Plese svoje aktuálne novinky, ktoré boli v svetovej premiére uvedené  na výstave IFA v Berlíne. 

sonyxperiax

My sme si ich podrobne pozreli práve vo Vysokých Tatrách a spolu so zástupcami firmy Sony vo videu ukazujeme, čím tieto novinky zaujmú.

Hlavná pozornosť bola venovaná vlajkovej lodi, telefónu Sony Xperia XZ. Je to telefón s 5,2 palcovým displejom, procesorom Qualcomm Snapdragon 820, 3 GB pamäťou RAM a 32 GB pamäťou.

Hlavné vylepšenie bolo zamerané na fotoaparát. Ten má rozlíšenie 23 MPix a používa na vyhotovenie snímky ďalšie snímače. Laserové zaostrovanie je aj s meraním vzdialenosti fotografovaného objektu, je tu prediktívne zaostrovanie na pohybujúci sa objekt. úplne nový snímač RGBC-IR na vyrovnanie bielej farby a ďalšia výbava.

sonyxperiax-4

Fotky by tak mali byť perfektné, Sony tu totiž využíva to najlepšie, čo používa vo svojich vyspelých fotoaparátoch. Predná kamera má 13 MPix, pri realizácii videa sa používa nový systém 5-osovej stabilizácie obrazu.

sonyxperiax-3

V zlepšeniach nasleduje nový manažment batérie – v spoluprácu s firmou Qnovo, pričom rýchle nabíjanie je riadené tak, aby začiatok nabíjania bol mierne pomalší, potom nasleduje plné nabíjanie a v poslednej fáze pri 90 % kapacity batérie nabíjania sa použije špeciálny režim, ktorý predĺži životnosť batérie. Tá sa teda nikdy neprebíja a mala by vydržať so svojou kapacitou dlhšie.

sonyxperiax-6

Nový je aj dizajn telefónov, ktorý má po bokoch mierne zakrivený displej, spodné časti sú rovné a telefón sa dá postaviť na stôl. Nabíjacím portom je USB-C. Vylepšená je tiež technológia Bluetooth, ktorá umožňuje kvalitnejšie prehrávanie hudby na bezdrôtových slúchadlách.

sonyxperiax-25

Xperia XZ príde na slovenský trh na začiatku októbra a odporúčaná cena je 719 Eur. Na predobjednávky je k tomu aj darček – mostové bezdrôtové slúchadlá Sony v cene 199 Eur. Telefón je vode a prachuodolný, jeho hmotnosť je 161 gramov a pamäťový priestor sa dá rozšíriť pomocou microSD karty.

sonyxperiax-2

Sony Xperia X Compact je telefón v cene 469 Eur, pričom má väčšinu technológií z vlajkovej lode, ale je rozmerovo menší, len mierne je hrubší ako Xperia XZ.

Fotoaparát a použité technológie sú tu rovnaké. Ide o telefón s uhlopriečkou 4,6 palca, rozlíšenie displeja je v tomto prípade len HD. Procesor je 6-jadrový Qualcomm Snapdragon 640, kapacita RAM je 3 GB, pamäťový priestor pre používateľa 32 GB. Hrúbka telefónu je 9,5 mm, hmotnosť 135 gramov. Prepojovacím portom je USB-C.

sonysluchadla2

Telefóny Sony Xperia XZ a Xperia X Compact predstavené na výstave IFA v Berlíne:

VIDEO TOUCHIT: Smartfón Sony Xperia XZ na výstave IFA 2016

 

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.