Testovali sme najnovší prémiový tablet spoločnosti Sony.

V letnom vydaní magazínu touchIT, ktoré sa čoskoro dostane do predaja (resp. do schránok predplatiteľov), prinášame recenziu prémiového tabletu Sony Xperia Z4 Tablet. Na zariadenie sme sa pozreli aj v redakčnom videu, v ktorom tablet predstavujeme a prezentujeme naše dojmy z jeho používania.

Sony Xperia Z4 Tablet prichádza s 10-palcovým displejom. Obrazovka sa dočkala vylepšenia a rozlíšenie 2560 × 1600 je viditeľným posunom oproti Z2-ke. Zariadenie má hrúbku 6,1 mm a hmotnosť 389 gramov pre Wi-Fi, resp. 393 gramov v prípade LTE verzie, ktorú sme testovali aj my. Výrobca osadil nový tablet procesorom Qualcomm Snapdragon 810 s frekvenciou 2 GHz. Operačná pamäť má 3 GB a tablet takisto ponúka 32 GB úložisko. Iné varianty nie sú k dispozícii.

Sony Xperia Z4 Tablet sa bude predávať za 629 EUR v prípade Wi-Fi verzie, resp. za 699 EUR (LTE model).

P.S. keďže sme si počas editovania videa všimli, že mi veľakrát vypadlo z úst spojenie „v podstate“ (beriem na vedomie a sľubujem, že sa polepším), pripravili sme pre vás súťaž.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit