Na výstave MWC sme si prezreli aj najnovší tablet Samsung Galaxy Book. Tento je vybavený operačným systémom Microsoft Windows 10 a obsahuje aj dva USB porty, ktorými sa môže pripojiť na dva externé monitory.

Existujú dve verzie tohto tabletu – s uhlopriečkou 12 a 10,6-palcov. Súčasťou dodávky je v oboch prípadoch pero a mechanická klávesnica, ktorá slúži aj ako obal. Klávesnica je prichytená k tabletu pomocou magnetu a spojenie je káblové. Procesor v tomto tablete je zo siedmej generácie Intel Core i5.

Prevádzkovať sa dá vo viacerých režimoch, dotykové pero pritom sníma aj silu prítlaku. Samsung pritom dosiahol aj podporu spoločnosti Adobe, Galaxy Book je tak prispôsobený na kreslenie v programe Adobe Photoshop. Spojenie medzi tabletom a mobilom je realizované technológiou Samsung Flow. Takto sa dajú bezdrôtovo a veľmi jednoducho napr. prenášať medzi tabletom a smartfónom napr. fotografie alebo dokumenty.

Samsung pritom má aj ďalšiu spoluprácu, kedy je dotykové pero vytvorené v spolupráci so známou značkou STAEDLER. S predajom tohto tabletu sa zatiaľ na Slovensku nepočíta, ale dá sa zakúpiť na zahraničných stránkach.

Podrobnejšie o tablete Samsung Galaxy Book

VIDEO TOUCHIT z MWC: Samsung predstavil tablety Galaxy Book a Galaxy Tab S3

 

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.