Tak na toto auto sme sa špeciálne tešili. Vyzerá úplne inak ako ostatné autá, má všetko z oblasti IT výbavy, čo sa dá v dnešnom aute použiť a navyše, je to auto s dušou. 

Testovali sme verziu Dynamic s hybridným motorom. Pritom spaľovací motor mal objem 1798 cm3 a výkon 72 kW, elektrický motor mal výkon 53 kW a dobíjal sa pri brzdení vozidla. Celkový výkon hybridného motora je tak 90 kW alebo 122 koní. Cena nami testovaného vozidla je 25 590 Eur, Toyota C-HR začína na sume 18 290 Eur.

Vo výbave sme mali LED svetlomety s automatickým nastavením. LED koncové svetlá a LED hmlové svetlá. Ďalej je tu inteligentný parkovací asistent, systém na monitorovanie mŕtvych uhlov v spätných zrkadlách, ktoré sú sklopné. Karoséria je metalická, súčasťou výbavy je upozornenie na dopravu za vozidlom.

Vozidlo sa štartuje bezkľúčovo stlačením tlačidla, volant je vyhrievaný. Centrom ovládania je 8-palcový dotykový displej, prepojenie so smartfónom je cez Bluetooth a na displeji sa zobrazujú prijaté SMS. Audiosúprava je od firmy JBL a je 8-kanálová, hrá naozaj veľmi dobre. Priestoru na zadných sedačkách je dosť, bohatý je aj batožinový priestor. Všade pritom nájdete aj pripomienku na vzor diamantu.

Súčasťou systému Toyota Safety Sense je predkolízny bezpečnostný systém PCS s funkciou rozpoznávania chodcov, ďalej je to upozornenie na opustenie jazdného pruhu, systém rozpoznávania vybraných dopravných značiek, adaptívny tempomat a automatické prepínanie diaľkových svetiel.

Navigačný systém Toyota Touch 2 s navigáciou Go je s priebežnou aktualizáciou na 3 roky, bezplatným informáciám o doprave na dobu 3 roky, zobraziť sa dá aj aktuálne počasie ale aj Google Street View.

 

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.