Mopovač iRobot Braava Jet 240 sme testovali asi mesiac. Za ten čas sme mu nechali upratať niekoľko krát kúpeľňu, časť kuchyne a záchod. Treba povedať, že je to šikovný pomocník. Naozaj nevynechá miesto, dostane sa na neprístupné miesta a páčilo sa nám aj prepojenie na mobilnú aplikáciu.

Mopovač iRobor Braava Jet 240 používa na čistenie čistú vodu a čistiace podložky. Tie sú troch typov – modrá na mopovanie, ružová na vlhké zametanie a biela na suché zametanie. Tieto podložky sú jednorazové, jedno čistenie vás vyjde asi na 1 Euro.

O pohon mopovača sa stará batéria s výdržou asi na dve hodiny práce. Pomocou mobilnej aplikácie môžete aj ovplyvniť objem vody, ktorý sa použije pri mopovaní. Rovnako sa takto nastavuje virtuálna stena, za ktorú pri svojej práci robot neprejde. Nie je to teda riešené tak ako v minulosti pomocou majáčikov, ale virtuálna stena je priamo v tomto mopovači.

iRoboit Braava Jet 240 je určený na čistenie domácich priestorov do plochy 20 m2. Väčšie plochy sa dajú čistiť po častiach s pomocou virtuálnej steny. Cena tohto robota je 249 Eur. Viac o tomto robote nájdete v marcovom vydaní magazínu TOUCHIT.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.