Aby vám nebolo v aute smutno.

Toyota je známa najmä vďaka svojim automobilom. Spoločnosť však experimentuje aj s robotmi. V roku 2013 vyrobila robota menom Kirobo, ktorého potom poslala do vesmíru spoločne s prvým japonským kozmonautom. Aby mal vo vesmíre spoločnosť.

Toyota aktuálne oznámila mini verziu svojho robotického spoločníka. Kirobo Mini sa dostane na trh v roku 2017 a bude sa predávať za približne 400 dolárov. Robot je veľký iba 10 cm a jeho hlavná funkcionalita má spočívať v tom, že sa bude s vami rozprávať. Žiadne ďalšie využitie nemá. Eventuálne by mohol slúžiť aj ako hands-free ovládanie. Predpokladá sa totiž, že ho budete využívať najmä v automobile. Je totiž prepojený s vozidlami Toyota.

Kirobo Mini bude k svojmu fungovaniu vyžadovať pripojenie k smartfónu. Používatelia takisto budú musieť platiť mesačné predplatné vo výške 3 dolárov. Detaily ohľadom dostupnosti – či sa bude predávať aj v Amerike alebo Európe, zatiaľ nie sú známe.

Mimochodom, robotickí spoločníci sú v Ázii obľúbeným konceptom. Podobné zariadenie predstavil tento rok aj ASUS a Sharp. Zenbo od ASUSu má síce rôznorodejšie využitie, v prípade robota od Toyoty sa predpokladá, že vám bude robiť spoločnosť v aute.

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

Computex: Domáci robot ASUS Zenbo sa postará o seniorov, deti, zahrá si s vami hru a keď treba, zavolá políciu

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit