Pre televíziu TA3 sme sa vyjadrili na tému zdieľaných SMS lístkov.

Kedysi si cestujúci nechávali nepotrebné cestovné lístky v automatoch alebo v prístrojoch v autobusoch, teraz si prostredníctvom Facebooku a iných aplikácií zdieľajú SMS lístky. Vďaka tomu môžu na jeden SMS lístok cestovať aj viacerí cestujúci súčasne. Dopravný podnik takýchto špekulantov varuje a tvrdí, že dokáže podvod odhaliť.

Študentka, ktorá na tieto praktiky upozornila televíziu TA3, však tvrdí opak. Podľa jej slov revízori počas kontroly nezistili, že používa kópiu iného SMS lístka. Dopravný podnik nedefinuje, aké metódy používa na zistenie pravosti SMS lístka, ale faktom je, že SMS lístok sa dnes dá jednoducho sfalšovať. Postačí vám aplikácia na vytvorenie falošnej SMS správy a text zakúpeného SMS lístka – a práve tieto texty niektorí používatelia zdieľajú na Facebooku alebo prostredníctvom aplikácií.

Takýto falošný SMS lístok sme si vytvorili v redakcii, kód lístka sme si vymysleli. Správa sa nachádza medzi ostatnými SMS-kami a pôsobí, ako keby nám ju poslal dopravný podnik

Kombinácia textu platného SMS lístka a aplikácie na tvorbu falošných SMS správ totiž umožňuje vytvoriť ilúziu, že ste si SMS lístok objednali z vášho telefónu. Revízor túto ilúziu podľa nás prekukne iba vtedy, pokiaľ by overoval, z akého telefónneho čísla bol SMS lístok skutočne zakúpený.

Kompletnú video reportáž televízie TA3 si môžete pozrieť na jej oficiálnych stránkach.

Zdroj: TA3

Prečítajte si aj:

Smallscorp a BMG Electro sľubujú iPhone už od 20 eur, PlayStation či Xbox od 30 eur a 4K iMac od 35 eur. Nenechajte sa nachytať (doplnené)

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit