V Teleráne bola vo štvrtok téma 90-te roky a ich návrat. V rámci relácie sme vystúpili s tým, že hviezdou MWC v roku 2017 bola Nokia 3310 (2017), teda telefón, ktorý toho v skutočnosti veľa nevie. Má ale dlhú výdrž na batérie – až 7 dní pri plnej prevádzke, farebný displej, odolnú mechanickú klávesnicu a tiež je tu použiteľný fotoaparát s rozlíšením 2 MPx s LED bleskom.

Z moderných technológií je tu len Bluetooth v3.0 A2DP. Bude sa dodávať aj v dvojSIM verzii, rozmery telefónu sú 115,6 × 51 × 12,8 mm a je veľmi ľahký. Displej je typu TFT a má uhlopriečku len 2,4 palca. Pamäťový priestor 16 MB (megabajtov) sa dá rozšíriť  cez microSD kartu. K dispozícii je aj pôvodná hra Hadík ako aj dobové zvonenie.

Nájdete tu aj FM rádio, batéria je vyberateľná a má kapacitu 1200 mAh. Telefón sa bude dodávať za 49 Eur a k dispozícii budú štyri farebné verzie.

Pripomeňme, že na slovenskom trhu sa celkom dobre darí aj telefónu od poľskej značky MaxCom. Telefón od tohto výrobcu sa umiestňuje v prvej desiatke najpredávanejších telefónov u trojice slovenských operátorov, ktorí svoje predaje telefónov zverejňujú.

Viac o predaji telefónu Nokia 3310 (2017)

Nová Nokia 3310 ide v UK na dračku a záujem o značku výrazne rastie

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.