Čínska spoločnosť prekvapila novými službami.

Xiaomi rozširuje portfólio svojich produktov. Už nevyrába iba telefóny, televízory, nositeľné zariadenia a príslušenstvo. Najnovšie začalo ponúkať telekomunikačné služby. Zatiaľ iba v Číne.

Zo Xiaomi sa nestal operátor v pravom slova zmysle. Ide o virtuálneho operátora, čo znamená, že využíva infraštruktúru „skutočných“ telekomunikačných spoločností. Pripojenie do mobilného internetu, telefonovanie a SMS správy ponúka pod značkou Mi Mobile. Používatelia môžu využiť paušálnu službu a za poplatok 10 dolárov získajú 3 GB dátový balík na mesiac. Prípadne môžu platiť podľa toho, ako využívajú služby. Za minútu hovoru, SMS správu a 1 MB prenesených dát zaplatia 2 centy.

Spoločnosť taktiež predstavila lacnejšiu verziu svojej vlajkovej lode. Xiaomi Mi 4c má papierovo atraktívnu výbavu, dvojnásobne s prihliadnutím na cenu. Základom je 64-bitový procesor Qualcomm Snapdragon 808 a 2 GB, resp. 3 GB operačná pamäť. Úložisko má kapacitu 16 / 32 GB. 13MP zadný fotoaparát dopĺňa USB port typu C a podpora rýchleho nabíjania Quick Charge 2.0. Telefón sa bude predávať v prepočte za 180 EUR (2 GB RAM / 16 GB), resp. 210 EUR (3 GB RAM / 32 GB).

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit