Dlho očakávaná a všeobecne pozitívne prijatá hra Zelda: Breath of the Wild je vďaka Wii U emulátoru hrateľná aj na počítačoch.

Málokedy sa stane, že úplne nová konzolová hra je pár týždňov po vydaní hrateľná cez emulátory na počítačoch. Ale vďaka rozhodnutiu Nintenda vydať hru zároveň na Switch aj na Wii U sa to stalo skutočnosťou. Práve Wii U verzia, ktorá naozaj nemá vizuálne ďaleko od Switch verzie, je takmer 100% hrateľná cez Cemu emulátor na PC.

Nasledujúce video podrobnejšie ukazuje, ako hra beží na počítači pod najnovšou verziou emulátoru, mapuje vývoj cez rôzne verzie emulátoru a diskutuje o tom, čo ešte treba doladiť, aby bola hra 100% hrateľná na PC:

 

Zaujímavé je, že hra celkom dobre beží už teraz a nepotrebujete na ňu ani extra výkonný počítač. Vo videu beží na Skylake Core i5 procesore s GTX 750 Ti grafickou kartou. Softvérová optimalizácia je v tomto prípade kľúčová a vývojári Cemu emulátoru jednoducho ešte potrebujú čas na to, aby hru dostali do plynulo hrateľného stavu bez podstatných problémov.

Ak bude vývoj napredovať podobne ako v prípade emulátoru Dolphin (GameCube a Wii), mohli by sme sa dočkať aj zaujímavejších možností – renderovanie textúr vo vyššom rozlíšení, lepšie efekty, vyhladzovanie hrán, či všeobecne vyššie rozlíšenie a lepší framerate. To je však hudba budúcnosti, zatiaľ môžeme byť radi, že je vôbec možné hru hrať aj na PC.

Čo sa týka emulátorov, naša redakcia rozhodne nepodporuje pirátstvo a nenabáda vás, aby ste si hru išli odniekiaľ stiahnuť. Nintendo má k emulácií celkom pozitívny postoj a v minulosti sa vyjadrilo, že pokiaľ máte konzolu, kúpite si hru a sami si spravíte kópiu, nevidia žiadny problém v tom, aby ste si danú hru zahrali aj na počítači.

Zdroj: Cemu, WCCFTech, YouTube

Po rozobraní Nintenda Switch konečne poznáme jeho parametre!