Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Využívanie videoprenosov sa za posledný rok a pol stalo bežnou súčasťou našich pracovných dní. Častým problémom je však ich znížená kvalita, napriek tomu, že internetové pripojenie bolo dostačujúce. Riešenie videoprenosov v profesionálnej kvalite pre malé i stredné kancelárie a zasadacie miestnosti teraz ponúka Trust. Je ním nová webkamera IRIS s rozlíšením obrazu 4K a vylepšenými audio a video funkciami.

Ovládanie webkamery IRIS je veľmi intuitívne a jednoduché, tzv. Plug & Play. Pre spustenie ju stačí zapojiť cez USB a okamžite používať bez inštalácie dodatočného softvéru. Kameru si jednoducho nastavíte priloženým diaľkovým ovládačom. Je kompatibilná so systémami Windows aj Mac OS a podporuje aplikácie Teams, Zoom, Google Meet, GoToMeeting, Webex alebo akékoľvek iné aplikácie pre online videokonferencie.

Najvyššia kvalita zvuku aj obrazu

Webkamera TRUST IRIS pracuje s 4K rozlíšením (3 840 x 2 160 px), HD snímačom a širokým uhlom záberu 120 °, ktorý zachytí až 8 osôb sediacich v bezpečnej vzdialenosti od seba. Kamera však sama dokáže prispôsobiť obraz aj vtedy, ak sú v zábere iba dve či štyri osoby. Vďaka tejto smart adaptácii protistrana vidí vždy všetkých účastníkov videohovoru, a to dokonca nielen ich časti, ale celé postavy. V prípade horších svetelných podmienok je možné využiť funkciu HDR, vďaka ktorej kamera zabezpečí ostrý a kvalitný obraz v každej situácii. Pre lepšiu prehľadnosť počas videa je možné aktivovať aj funkciu Sledovanie hlasu, s ktorou sa šošovka webkamery automaticky otáča na aktuálne hovoriacu osobu a takisto ju v zábere priblíži.

Vysoko kvalitný zvuk zabezpečuje technológia ClearSound. Zvuky sú filtrované a chránené pred akýmikoľvek vibráciami, ktoré by mohli spôsobiť rezonanciu. Vďaka ClearSound si užijete bezproblémový zvukový zážitok a vašu protistranu budete počuť bez problémov. Aby bolo dobre počuť vás, webkamera má vstavanú sústavu mikrofónov riadených algoritmom, s dosahom snímania až 5 metrov. Bezproblémovo tak bude počuť každého účastníka konferencie, nech sedí kdekoľvek. V rušnejšom prostredí oceníte zabudovanú funkciu potlačenia šumu.

Robustná konštrukcia

S rozmermi 60,1 x 14,1 a 11,5 cm a váhou 2 200 g je profesionálna webkamera Trust IRIS určená najmä do rokovacích miestností, na kancelárske stoly alebo k televízoru, na ktorom webové konferencie prebiehajú.

Profesionálna webkamera Trust IRIS sa predáva na Alza.sk za 799 €. V prípade záujmu odporúčame kontaktovať priamo zástupcu spoločnosti TRUST (veronika.mandikova@trust.com).

Doplnkové príslušenstvo

Profesionálnu webkameru Trust IRIS je možné rozšíriť o externý stolný mikrofón s všesmerovou charakteristikou a funkciou potlačenia šumu. Mikrofón je vhodný na umiestnenie doprostred konferenčného stola s viacerými účastníkmi hovoru. V prípade potreby ho možno stlmiť stlačením jediného tlačidla umiestneného v prostriedku. S kamerou IRIS sa prepája micro-USB káblom, ktorým sa zároveň aj napája. Na slovenskom trhu bude dostupný v e-shope Alza.sk za 19,99 €.

Druhým rozširujúcim príslušenstvom je upevňovací systém pre zavesenie kamery IRIS pod televízor. Ten možno primontovať do závesného VESA rozhrania, ktoré je na zadnej strane televízorov naprieč značkami. Na slovenskom trhu bude dostupný v e-shope Alza.sk za  69,99 €.

Značky: