Ste mobile first?

Moderní ľudia riešia v roku 2019 všetko v mobile – chodia na sociálne siete, komunikujú s priateľmi, zdieľajú fotky z dovolenky a bez telefónu sa nepohnú ani pri cestovaní. Jednoducho, na všetko majú aplikácie.

Do tejto skupiny sa radíme aj my v redakcii. Ani si nepamätáme, kedy sme naposledy držali papierovú mapu v ruke, pri jazdení používame navigáciu v mobile a Google Mapy spúšťame aj pri pešom presune alebo pri cestovaní pomocou MHD.

A rovnako, ako máme všetko v mobile, tak používame aj mobilnú banku. Príde nám to prirodzené. Od konca minulého roka používame novú slovenskú 365.bank, o ktorej sme už podrobne písali v tomto článku a ktorá je skutočnou mobilnou bankou. Účet si vytvoríte iba pomocou mobilnej aplikácie a to v priebehu pár minút. Nemusíte čakať na kuriéra a podpisovať vytlačené dokumenty, všetko zvládnete iba pomocou smartfónu. Aj overenie vašej identity.

Späť však k dnešnému Slovákovi. Takto nazvala 365 všetkých ľudí, ktorí obľubujú moderné technológie a neboja sa ich testovať na vlastnej koži. A pozrela sa bližšie na to, ako fungujú, k čomu inklinujú a samozrejme aj na ich vzťah s bankou .

Dnešný Slovák je moderný, takže rieši všetko v mobile, volá sa Peter a má 33 rokov. Ak hovoríme o Slovenke, je to 32-ročná Zuzana. Obaja pracujú v Bratislave, majú vyštudovanú vysokú školu a nerobia to, čo študovali. Dnešný Slovák býva v Bratislave, má byt na hypotéku a zarába 500 až 1 000 eur.

Porovnajte sa s dnešným Slovákom na webe www.dnesnyslovak.sk

Bez ohľadu na pohlavie, dnešný Slovák či Slovenka nechce platiť za vedenie účtu a ťažšie sa mu sporí na budúcnosť, pretože dnes máme milión možností, ako peniaze míňať. Kto si obľúbil cestovanie, vie, o čom hovoríme. Dnešný Slovák si každý mesiac odloží maximálne 100 eur.

365.bank na potreby dnešného Slováka reaguje účtom zadarmo pre každého a bez podmienok a tiež šikovnými produktami, ktoré vám pomôžu automaticky cielene sporiť alebo si odkladať peniaze pri každej transakcii a to s úrokom až 3,65%.

Dnešný Slovák preferuje bezhotovostné platby a hotovosť používa iba tam, kde je to nevyhnutné. 365.bank reaguje aj na tento trend a odmení vás v rámci svojho programu Peniaze s5 napríklad za platby kartou pri hľadaní ubytovania počas cestovania na booking.com, pri tankovaní na Shell, pri nakupovaní v Terne alebo pri objednávaní všetkého možného z Číny cez AliExpress.com a pod.

Dnešný Slovák chcel byť v detstve kozmonautom, dovolenkuje v exotike a nemá vysnívané auto. Občas stratí alebo zapatroší platobnú kartu a preto preferuje, ak si ju môže podľa potreby zablokovať priamo v mobilnej aplikácii a nemusí vyvolávať do banky. Aj túto funkcionalitu ponúka 365.bank.

Ďalšie detaily o dnešnom Slovákovi a možnosť porovnať sa s ním nájdete na webe www.dnesnyslovak.sk.

Článok vznikol v spolupráci s 365.bank

Prečítajte si aj:

365.bank štartuje: Bankový účet je zadarmo. Vytvoríte si ho iba cez aplikáciu, stiahnuť si ju môže každý (video)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit