Predstavte si, že by vám počas hovoru zaznelo napríklad bubnovanie či smiech ako v americkom sitkome.

Google stojí za mnohými službami určenými nielen pre Android smartfóny, pričom sa neustále snaží ich udržiavať, aby boli o krok vpred v porovnaní s konkurenčnými službami. V poslednej dobe si však môžeme všímať, že sa sústreďuje najmä na komunikačné služby ako sú Google Správy či Telefón. A zatiaľ čo Správy získavajú napríklad funkciu Photomoji, aj v Telefóne budeme môcť využívať akési emoji. Ako by sa však mohli dať využiť emoji počas telefonátu?

Novinkou majú byť tzv. audiomoji, ktoré by sa dali využívať aj počas hovorov. Šlo by o reakcie, ktoré by ste využívali popri vašom hlase a boli by v podobe zvukov. Doplnené by navyše mali byť aj o animácie, ktoré by sa zobrazili na displeji vášho telefónu. Ako tieto audiomoji budú fungovať? To si teraz prezradíme v našom článku.

Google chce do telefonátov priniesť trochu zábavy

Prelomové nové funkcie vidíme v smartfónoch či aplikáciách už len zriedkavo. Dnes sa viaceré platformy dostali do pozície, keď sa dajú vylepšovať nanajvýš stabilitou. To dáva priestor vývojárom zapracovať na nových funkciách, ktoré slúžia na zábavu, spríjemnenie práce či pobavenie. Takouto novinkou majú byť aj audiomoji, ktoré budú vedieť okoreniť váš telefonát.

Google Pixel 8 Pro oficiálneZdroj: GSMArena
Google Pixel 8 Pro oficiálne

Ako sa zatiaľ dozvedáme, reakcií, ktoré budete vedieť využiť počas telefonátu, bude celkovo šesť. Medzi nimi bude reakcia bubnovania, smútok, potlesk, párty konfety, smiech a tiež nejaká verzia spojená s emoji hovienka. Všetky audiomoji budú mať vlastný zvukový efekt, ktorým budete môcť reagovať počas telefonickej konverzácie a doplní ich aj príslušná animácia.

Zatiaľ nie je známe, v akých podmienkach sa bude táto funkcia objavovať, a kedy bude možné ju využiť. Nachádza sa však v kóde poslednej beta verzie aplikácie, zatiaľ však nie je možné ju nijakým spôsobom vyskúšať. A aj keď ide len o prvok, ktorý by do telefonátov mohol priniesť trochu zábavy, Google si ním bezpochyby zaistí trochu pozornosti.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.