Aplikácia Google Správy príde s funkciou, ktorou disponujú aj konkurenčné četovacie aplikácie.

Služba Google Správy už dávno neslúži len na odosielanie SMS správ. Tento štandard správ je totiž pomerne zastaralý, chýbajú mu dnešné bezpečnostné prvky a tiež nedisponuje funkciami, na ktoré sme si zvykli už z četovacích aplikácií ako je Messenger od Facebooku či WhatsApp. Práve preto sú namiesto štandardných SMS správ populárnejšie práve RCS správy s četovacími funkciami, ktoré môžeme využiť aj v komunikačnej aplikácii od Googlu.

Medzi známe a populárne funkcie četu, ktoré už zavítali aj do aplikácie Google Správy, sú reakcie na správy. Táto funkcia sa však v rámci aplikácie od Googlu konfrontuje aj s možnosťou kopírovania správy či iných možností, preto Google pripravuje zmenu.

Dvojité poklepanie na správu v aplikácii Google Správy

Možnosť dvojitého poklepania na správu možno poznáte z aplikácií Instagram či Messenger od Facebooku. Táto akcia bežne vyvolá reakciu na správu v podobe srdiečka, resp. takto to majú predvolené tieto dve služby. Dvojité poklepanie na správu s cieľom reakcie pomocou emoji plánuje zaviesť aj služba Google Správy, avšak s menšou úpravou. Nebude totiž disponovať funkciou dlhého podržania správy pre výber reakcie.

Google SprávyZdroj: Digital Information World
Google Správy

Práve dvojité poklepanie na správu má vyvolať možnosť výberu reakcie. Nepôjde teda o instatné reagovanie predvoleným emoji, no skôr o možnosť výberu reakcie. Google týmto uľahčí prácu s reakciami na správy, ktoré budú mať oddelené akcie pre kopírovanie správy a iné akcie od akcie určenej na reakcie pomocou emoji na správy.

Táto zmena je zatiaľ dostupná len v rámci beta verzie aplikácie, no používatelia sa k nej ešte nedostanú. Google však v poslednej dobe distribuuje jednu zmenu za druhou, preto je možné očakávať, že sa novinka objaví v aplikáciách už v blízkej dobe.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.