Microsoft nechce ostať pozadu a pridal do Xboxu One podporu virtuálnej reality. Má to však veľa háčikov a slúži skôr ako marketingový ťah.

Xbox One podporuje VR len cez „Xbox One Streaming“ aplikáciu. Tá po novom umožňuje streamovať aj na Oculus Rift. V praxi sú tak hrateľné všetky Xbox One a X360 spätne kompatibilné hry na Rifte. Má to však viacero háčikov.

Prvým problémom je, že celá sranda si vyžaduje ešte Windows 10 počítač, ku ktorému je Rift pripojený a do ktorého Xbox One hry bude streamovať. Ak už máte Rift, pravdepodobne máte aj dostatočne výkonný počítač a väčšina Xbox One hier je na ňom natívne hrateľná – aj s Xbox ovládačom.

Druhým podstatným detailom je, že hry sa síce budú streamovať do Riftu, ale k virtuálnej realite to má ďaleko. Hra sa bude jednoducho premietať akoby na obrovskom virtuálnom plátne visiacom vo virtuálnom priestore.

Na druhej strane má Sony prekvapivo dobrý VR zážitok. Cena konzoly a VR headsetu vyjde len o niečo viac ako Rift samotný (bez Xboxu a počítača) a oproti Xboxu ponúka naozajstnú virtuálnu realitu. Nemôžeme sa ubrániť dojmu, že Microsoft do Xboxu zabudoval absolútne minimum, ktoré mu umožní vyhlásiť, že aj Xbox One ponúka VR zážitky.

Zdroj: Tom’s Hardware