Čo prináša najnovšia aktualizácia?

Vivaldi je jeden z najlepších webových prehliadačov zameraných na ochranu súkromia, prispôsobiteľnosť a inovatívne funkcie. Zároveň ide o prehliadač, ktorý ponúka veľké množstvo nástrojov a ďalších funkcií, ktoré používateľom spríjemňujú každodennú prácu. Vivaldi sme si obľúbili aj my v redakcii, predovšetkým kvôli jeho prístupu k blokovaniu reklám a sledovania. Prehliadač, okrem iného, je aj pravidelne aktualizovaný, pričom jeho najnovšia verzia 6.9 prináša viacero zaujímavých noviniek.

Vlastné názvy kariet

Každý prehliadač by mal byť svojím spôsobom bezpečný a osobný. Aj práve preto nová aktualizácia prehliadača Vivaldi prináša do jeho prostredia možnosť premenovať karty a stohy kariet podľa vlastných potrieb. Či už ide o názov projektu, pripomienku alebo čokoľvek iné, táto funkcia pomôže používateľom tohto prehliadača udržať si poriadok a lepšie sa orientovať v otvorených stránkach, ktorých sú častokrát desiatky, predovšetkým vtedy, keď používate postrannú lištu. Vtedy nie je problém mať otvorených aj 30 kariet naraz.

Premenovanie záložiek vo VivaldiZdroj: Vivaldi
Premenovanie kariet vo Vivaldi

Presúvanie súborov priamo z panelu sťahovania

Nová aktualizácia do prehliadača Vivaldi prináša aj možnosť presúvať súbory priamo z panelu sťahovania na plochu, do priečinka alebo dokonca priamo do e-mailu či dokumentu. Tento nový spôsob interakcie so stiahnutými súbormi používateľov odbremení od ich manuálneho presúvania z priečinka na sťahovanie. Odteraz stačí súbor chytiť a presunúť ho na miesto, kde ho chcete mať. Pribudla dokonca možnosť viacnásobného označenia súborov, ktoré je takisto možné naraz presunúť, čo výrazne zjednodušuje prácu.

Presunutie súborov vo VivaldiZdroj: Vivaldi
Presunutie súborov vo Vivaldi

Zobrazenie synchronizovaných záložiek v prehľadnej štruktúre

Jednou z praktických noviniek je taktiež štruktúrovaný prehľad všetkých otvorených záložiek na zariadeniach používateľa priamo v prehliadači na paneli Windows (nie v systéme). Po otvorení tohto panelu môžete presne vidieť, ktoré záložky sú otvorené na vašich ostatných zariadeniach prihlásených k rovnakému Vivaldi účtu. História prehliadania je aj na základe zariadení usporiadaná v stromovej štruktúre. Nová štruktúra neoddeľuje iba zariadenia, ale aj pracovné priestory a pásy záložiek, čo uľahčuje pokračovanie tam, kde ste prestali, nech pracujete na akomkoľvek zariadení.

Prehľad histórie podľa zariadenia vo VivaldiZdroj: Vivaldi
Prehľad histórie podľa zariadenia vo Vivaldi

Používajte Vivaldi na všetkých svojich zariadeniach

Pre čo najlepší používateľský zážitok si nezabudnite v prehliadači Vivaldi zapnúť synchronizáciu medzi vašimi zariadeniami v iOS alebo Androide, aby ste podľa slov spoločnosti Vivaldi neprišli o silný, osobný a súkromný zážitok z prehliadania kedykoľvek a kdekoľvek.

Zdroj: Vivaldi

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.