Funkciami nabitý prehliadač pridáva niekoľko funkcií.

Jednou z najviditeľnejších bude šetrenie operačnej pamäte nazvané v anglickom ekvivalente ako Memory Saver. Ide o hibernovanie stránok, ktoré neboli otvorené po dobu minimálne hodiny. Teda tie, ktoré sú načítané na vašich kartách, no nevrátili ste sa k nim v stanovenom intervale od 1 do 6 hodín. Novinka sa dá odstaviť a nie je nutné ju používať. Podobnú funkciu priniesol kedysi Microsoft Edge.

vivaldi Memory SaverZdroj: TOUCHIT

Ďalšou novinkou je automatická detekcia RSS zoznamov zo stránok, ktoré navštevujete. Nejde len o bežnú čítačku RSS, ale o vylepšenie na lepšie sledovanie vlákien na Reddite alebo repozitárov na GitHube. Je tu množstvo možností, ako sa dá vstavaná funkcia využiť. Vivaldi ako jeden z minima prehliadačov prináša integráciu emailového klienta.

Jeho rozhranie sa dá zobraziť na bočnom paneli alebo na samostatnej karte. Výrobca zjednodušil použitie funkcie Workspace a na jej zapnutie postačí menej kliknutí. Toto má aj Edge od Microsoftu, bežia na jednom jadre, a tak neprekvapí, že niektoré zmeny zapracované do vybranej verzie majú aj iné aplikácie.

Pribudla tiež možnosť exportovať heslá. To sa dá využiť pri potrebe ich následného importu v inej aplikácii. Tiež aj ako záloha, napríklad po prechode na externého správcu hesiel. Vivaldi sa oplatí vyskúšať, ponúka aj prenosnú verziu. Tú nie je potrebné inštalovať a všetky dáta máte so sebou. Integrácia prenosnej verzie do systému je rovnaká ako pri inštalovaní bežnej verzie. Vivaldi sa dá použiť ako predvolený prehliadač v prenosnej aj inštalovateľnej verzii.

Zdroj: Vivaldi

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.