Vivo NEX aktuálne patrí medzi najzaujímavejšie zariadenia, ktoré boli uvedené na trh.

Okolo veľkej zobrazovacia plochy sa nachádzajú minimálne rámčeky. Iba brada zariadenia je výraznejšia a v podstate celú prednú časť takmer pokrýva iba displej. Za minimálne rámčeky Vivo NEX vďačí aj technológiám, ktoré dopomáhajú tak veľký zobrazovací panel poskytnúť.

Okrem originálneho riešenia vysúvacej prednej kamery sa využíva aj prenos zvuku za pomoci vibrácií, ktoré prúdia cez sklo displeja. Vďaka tomu nie je potrebný hrubý horný rám pre umiestnenie reproduktora a fotoaparátu.

Pokiaľ ste ešte nevideli Vivo NEX a zaujímate sa kde je selfie kamera ukrytá, tak je potrebné počkať, pokým sa aktivovaním nevysunie von zo zariadenia. Logicky sa pri opakovanom aktivovaní tlačí do popredia jedna podstatná otázka. Koľko takýto mechanizmus vydrží bez poškodenia a ako funguje?

Spoločnosť Vivo hovorí, že kamera NEX je dimenzovaná na 50 000 cyklov a znesie zaťaženie až 45 kg bez poškodenia. Pre porovnanie s klasickými zrkadlovkami táto hodnota nie je zlá. Tie totiž sú dimenzované na 100 000 až 150 000 cyklov. Pokiaľ je tento mechanizmus kvalitne navrhnutý a nepoškodí sa napríklad pádom, tak kamera by mala vydržať podstatne viac.

Zaujímavejšie, ako sa zaoberať životnosťou fotoaparátu, je jeho spôsob fungovania. Portál MyFixGuide priniesol pohľad do “zákulisia” Vivo Nex a približuje fungovanie vyskakovacej selfie kamerky.

Ďalším zaujímavým zariadením z Číny je nedávno predstavený Oppo Find X, ktorý využíva tiež vysúvací mechanizmus. Ten je aplikovaný na celú zostavu fotoaparátov a vysúva sa zo strednej časti zariadenia.

Oppo Find X

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Prvý skutočne bezrámikový smartfón je tu. Výrobca šikovne ukryl aj selfie kameru

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.