Značka Vivo je na slovenskom trhu od júna 2022.

Prvým, oficiálne predávaným modelom bol X80 Pro, ktorý vzbudil veľkú pozornosť. Nedávno sa na trh dostal jeho nástupca, model X90 Pro, ktorý dokonca v niektorých vlastnostiach zaostáva za minuloročným modelom. Keďže značka Vivo nenecháva nič na náhodu, pripravuje novú generáciu telefónov, ktorá bude zahŕňať aj model Vivo X100 Pro+. Práve tento najvyšší model by mal do svojej výbavy dostať variabilnú clonu hlavného fotoaparátu a fotoaparát s periskopom a 200 Mpx senzorom.

Okrem tejto dvojice sa do výbavy dostanú ešte ďalšia dva fotoaparáty. Výbava by tak mala celkovo obsahovať 50 Mpx hlavný fotoaparát s 1-palcovým senzorom Sony IMX989, ktorý sa objavil už v modeli X90 Pro+, avšak novinkou má byť variabilná clona. Ide o funkciu, ktorá bola uvedená s modelom Huawei P60 Pro, ktorého hlavný fotoaparát má svetelnosť v rozsahu f/1.4-f/4.0. 

Ďalšou technologickou novinkou má byť spomínaný fotoaparát s periskopom, ktorý bude mať rozlíšenie až 200 Mpx. Do výbavy sa ešte dostane 50 Mpx fotoaparát s ultraširokouhlým objektívom a senzorom IMX598, ako aj 50 Mpx portrétny teleobjektív so senzorom IMX758. Aj pri portrétnom fotoaparáte sa použije rovnaký senzor, ktorý sa objavil už v telefónoch Vivo X90 Pro+ a X90 Pro. V prípade týchto dvoch starších modelov sa spolu so senzorom IMX758 používa objektív s 2× optickým zoomom, automatické zaostrovanie a OIS.

Pokiaľ chce byť aj Vivo X100 Pro+ v čase uvedenia aktuálnym vlajkovým modelom, bude sa musieť spoliehať napríklad aj na čipset Snapdragon 8 Gen 3, ktorý bude uvedený túto jeseň. Do výbavy sa dostane aj pamäť RAM LPDDR5 a úložisko UFS 4.0. Všetko bude chrániť certifikácia na úrovni IP68.

Pokiaľ však zvážime všetky fámy o vyššej cene čipovej sady Snapdragon 8 Gen 3, tak je celkom pravdepodobné, že Vivo po čipsete od Qualcommu ani tento rok nesiahne, a použije aktuálny vlajkový čipset od MediaTeku.

Nechajme sa však prekvapiť, koľko modelov zo série X100 sa dostane aj na globálny trh.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.