Začiatkom tohto týždňa bol predstavený nástupca revolučného modelu Vivo X20 Plus UD.

Novinka Vivo X21 UD sa môže pochváliť 6,28″ Super Amoled displejom s FHD+ rozlíšením a aj s pomerne diskutovaným výrezom v displeji. Displej zaberá vyše 85% čelnej plochy zariadenia.Takisto ako predchodca, tak aj nasledovník obsahuje čítačku odtlačkov prstov zabudovanú v displeji. To je jasné už na prvý pohľad z názvu zariadenia, vďaka písmenám UD.

Dnes sa do predaja dostali v Číne obidve farebné verzie X21 UD. Nesú označenie Ruby Red a Black. Predpokladaná cena mimo Číny je 460€. Táto cena nezahŕňa prepravné náklady a náklady spojené s dovozom z Číny.

Smartfón má vo svojich útrobách Snapdragon 660 s taktom 2,2 Ghz, 6 GB pamäť RAM a 128 GB vnútorné úložisko. Novinka má s Vivo X21 aj rovnaký duálny fotoaparát, ktorý má 12 Mpx s clonou f/1.8 spolu s 5 Mpx senzorom s clonou f/2.4. Obidva fotoaparáty majú PDAF zaostrovanie.

Ako nadstavba sa používa FunTouch OS 4.0, ktorá spolupracuje s Android Oreo 8.1. Batéria má kapacitu 3200 mAh, čo je hodnota celkom štandardná. Čo ale zamrzí je, že zariadenie sa nabíja cez microUSB 2.0, čo je pomerne nepochopiteľné. Bluetooth nájdeme už vo verzii 5.0 a niekoho poteší aj FM rádio.

Novinka s hliníkovým telom sa má čoskoro predstaviť aj mimo domovskej Číny

zdroj: gsmarena

Prečítajte si aj:

OnePlus 6: ďalšia kópia iPhone X? (doplnené)

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.